1 1/2 κιλό μοσχάρι σπάλα (χοντρό) χωρίς κόκαλο
1 1/2 κιλό πατάτες
5 ώριμες ντομάτες ή 2 κονκασέ
4 πράσινες πιπεριές κέρατα
3 κρεμμύδια ξερά
2 καρότα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε τετραγωνάκια. Κόβουμε τις πιπεριές και τα καρότα σε ροδέλες. Χωρίζουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και σε αυτό τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Κατόπιν προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα γυρίζοντάς το από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα 2 ποτήρια νερό και σκεπάζοντάς την αφήνουμε να βράσει το κρέας για μισή περίπου ώρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες χοντροκομμένες. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες (σε μεγάλα μακρόστενα κομμάτια). Τις τηγανίζουμε ελαφρά, τις στραγγίζουμε καλά και τις προσθέτουμε στο φαγητό. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα ακόμα προσέχοντας μη μείνει το φαγητό χωρίς ζουμί. Τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές, τα καρότα, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση έως ότου μαλακώσουν.
to eixa faei stin italia k mporw na pw oti afti i sydagi mou thimise akrivws ti gefsi… poly petyximeni sydagi!!!
Εγώ βάζω και λίγη μαυροδάφνη (είμαι μεγάλη μπεκρού!) και λίγο πριν το κατεβάσω από τη φωτιά ρίχνω 3 φυλλαράκια δάφνης. Είναι πολύ νόστιμο φαγάκι και εύκολο!