1 κιλό σπανάκι
3 φλιτζάνια τυρί φέτα τριμμένη
2 φλιτζάνια τυρί ρεγκάτο τριμμένο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
4 αυγά
Ψωμί του τοστ
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
Λίγο άνηθο
Ελαιόλαδο
Κόβουμε το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. Βουτυρώνουμε φέτες ψωμιού του τοστ από τι μια πλευρά και τις στρώνουμε έτσι ώστε η βουτυρωμένη πλευρά να είναι από κάτω σε ένα μεγάλο πυρέξ. Στη κατσαρόλα που έχουμε το σοταρισμένο σπανάκι και αφού έχει κρυώσει κάπως, ρίχνουμε τα τυριά, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά. Το μείγμα αυτό το αδειάζουμε και το στρώνουμε στο πυρέξ. Ψήνουμε το σουφλέ στους 130 βαθμούς έως ότου ροδοκοκκινίσει.
Το σουφλε με σπανακι δεν γινεται αντι για ψωμι που δεν μου πολυαρεσει με φρυγανια ως βαση η με κανενα φυλο ζυμης ως βαση?Γενικα ως βαση και με τυρια κλπ εκτος απο ψωμι δεν γινεται με αλλο?
Το ψωμί χρησιμοποιείται για λόγους ευκολίας. Η συνταγή γίνεται εξαιρετική χρησιμοποιώντας είτε ζύμη για κις Λορέν, είτε ζύμη κουρού.