1 κιλό αλεύρι
3 φακελάκια ξηρή μαγιά
2 κουτ. σούπας λάδι
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Λίγη ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό χλιαρό
Για να φτιάξουμε νόστιμες λαγάνες, βάζουμε σε λεκάνη 1 κιλό αλεύρι, 3 φακελάκια ξηρή μαγιά, 2 κουτ. σούπας λάδι, 1 κουτ. γλυκού αλάτι, λίγη ζάχαρη και 2 φλυτζάνια νερό χλιαρό.
Ζυμώνουμε να γίνει ζύμη όχι σφιχτή. Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα περίπου σκεπασμένη σε ζεστό μέρος, για να φουσκώσει.
Στρώνουμε χαρτί σε ταψιά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες. Πλάθουμε κάθε μπάλα σε λαγάνα (αν κολλάει βοηθάμε το πλάσιμο λαδώνοντας λίγο τα χέρια μας), πατώντας με τα δάκτυλα και απλώνοντας τη ζύμη στο ταψί. Αφήνουμε 15 λεπτά για να φουσκώσουν λίγο οι λαγάνες και ψήνουμε στους 200 βαθμούς επί 30 λεπτά.
Είναι νοστιμότατες! Καλή επιτυχία.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Αναστασία Δ. και την ευχαριστούμε πολύ.
Azimos artos einai i lagana diladi alevri nero kai ligo alati.ola ta alla einai pseftika paraskevasmata. auto efagan kai oi israilites kata tin exodo. oute magia eixan oute zaxari oute ladi oute sousami .n theloume na tirisoume ta ethima allios troei kathenas oti theli kai to onomazi lagana….. kali sarakosti