Γαρίδες
Σπανάκι (baby leafs)
Ντοματάκια ή τριμμένη ντομάτα
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
Ούζο ή λευκό κρασί (προαιρετικά)
Αλάτι – πιπέρι μαύρο
Λίγο ρίγανη
Λίγο βασιλικό (φύλλα ξερά)
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
Λίγο μαϊντανό
Λίγο άνηθο
Ελαιόλαδο
Τυρί τριμμένο για το πασπάλισμα (κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα)
Σωτάρω στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αμέσως μετά την ντομάτα και τις γαρίδες (καθαρισμένες από το κέλυφος) για 2-3 λεπτά και σβήνω με το ούζο ή το κρασί.
Βγάζω μετά τις γαρίδες, γιατί δεν θέλουν πολύ ψήσιμο, και ρίχνω το ρύζι και λίγο-λίγο ζεστό νερό να βράσει, να μη χυλώσει το ρύζι. Πριν αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνω το σπανάκι -να βράσει για 2-3 λεπτά με το ρύζι και όλα τα αρωματικά μαζί με τις γαρίδες.
Σερβίρω πασπαλίζοντας με κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η αγαπημένη μας Μαρία Παπασπύρου Γρηγοριάδη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!!!
Απίθανη συνταγή, μπράβο στη Μαρία! Όμως μήπως θα έπρεπε να αναφέρονται και οι αναλογίες? Πόσες γαρίδες? πόσο σπανάκι? πόσο ρύζι? κ.λπ. κ.λπ.
Ευχαριστώ