3 κούπες αλεύρι (και λίγο ακόμη)
250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
1 αυγό
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
2-3 σταγόνες εσάνς αμύγδαλου (προαιρετικά)
Σε ένα μπωλ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τις βανίλιες, την εσάνς αμυγδάλου και το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σε ένα άλλο, μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Αρχίζουμε λίγο λίγο να ρίχνουμε αλεύρι μέσα στο μείγμα με το βούτυρο και τα αυγά. Η ζύμη μας θα γίνει πολύ σκληρή, τόσο ώστε ίσως το μίξερ μας να μην πρέπει να το ζορίσουμε. Σε αυτή τη περίπτωση λοιπόν συνεχίζουμε δουλεύοντας με τα χέρια μας (ελαφρά βρεγμένα) πάνω στην επιφάνεια του πάγκου της κουζίνας μας. Αλευρώνουμε με λίγο αλεύρι την επιφάνεια του πάγκου και ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη μας ώστε να έχει πάχος περίπου μισό εκατοστό. Κόβουμε την ζύμη μας με κουπ πατ και ψήνουμε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί στους 175 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 8-10 λεπτά. Αφήνουμε τα μπισκότα μας να κρυώσουν πριν τα αποθηκεύσουμε.
Και τώρα θα αναφέρουμε τα πλεονεκτήματα! Εκτός από την απίστευτη γεύση, αυτή η συνταγή για μπισκότα ζάχαρης είναι ιδανική για τη χρήση κουπ πατ. Δίνει μπισκότα με ξεκάθαρο σχήμα και κοφτές γραμμές. Επιπλέον, τα υλικά που απαιτούνται για αυτά τα μπισκότα, βρίσκονται εύκολα σε κάθε σπίτι.