1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
4 κουταλιές σούπας κακάο
1 κουτάλια σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
Τρούφα
Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και το βούτυρο. Ανακατεύουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει ένα πηχτό μίγμα. Το αδειάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ, για να κρυώσει. Το αφήνουμε περίπου 15 λεπτά. Μετά κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα ρολάρουμε μέσα σε τρούφα. Αν θέλουμε μέσα στο μίγμα μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ, για άρωμα (αν δεν το φάνε παιδιά)!
Τα αφήνουμε εντός ψυγείου να σφίξουν καλά και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Καλή επιτυχία!!!
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαίρη Τσουκαλά από τα Χανιά Κρήτης, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ , ΕΧΩ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΗΖΕΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
Το μείγμα θα πρέπει όταν το ανακατεύουμε με το κουτάλι μέσα στο κατσαρολάκι να αφήνει κενά πίσω από το κουτάλι και όχι να τα κλείνει αμέσως όπως κάνουν τα ρευστά. Επίσης το μείγμα κρυώνει πιο εύκολα όταν απλώνεται σε φαρδύ σκεύος και όχι σε βαθύ.