500γρ. ινδοκάρυδο
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
5 αυγά
2 βανίλιες
Ασπρισμένη αμυγδαλόψιχα ή γλυκό του κουταλιού
Χτυπάω τα ασπράδια των αυγών μαρέγκα. Χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη, και προσθέτω λίγο-λίγο το ινδοκάρυδο και τις βανίλιες ανακατεύοντας με το χέρι. Προσθέτω και τη μαρέγκα. Πλάθω σε μικρές πλακέ μπουκίτσες βάζοντας πάνω τους μια αμυγδαλόψιχα ή ένα κομματάκι γλυκό κουταλιού (περγαμόντο, κυδώνι). Τα απλώνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνω για λίγο (στους 180 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά). Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα σβήνω το φούρνο, για να είναι αφράτα. Γίνονται 40 – 45 κομμάτια.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!