Πως καραμελώνω τα κρεμμύδια

Πάνε παντού και ταιριάζουν σχεδόν με όλα.

Βανίλια (τι είναι και πως την χρησιμοποιούμε)

Μπερδευτήκατε με τις βανίλιες; Εδώ είμαστε εμείς! :)

Read more..

Πως καθαρίζουμε (ξεκουκουτσιάζουμε) βύσσινα

Ξεκουκουτσιάστε βύσσινα χωρίς καθόλου κόπο!

Πως καθαρίζουμε τα έντερα για το κοκορέτσι

Μια τεχνική που μας την έστειλε η Κατερίνα Τερτυλίνη!

Read more..

Πως βράζουμε αυγά για να ξεφλουδίζονται εύκολα

Δείτε την τεχνική που θα σας επιτρέψει να ξεφλουδίζετε εύκολα τα αυγά. Έτσι θα είναι εμφανίσιμα για να τα χρησιμοποιήσετε για γαρνιτούρες, αλλά θα έχετε και τα αυγά σας όλα λεία και καλοκαθαρισμένα!

Read more..

Φτιάχνω μόνος μου Μπουκέτο Μυρωδικών ή Λαχανικών (Τεχνική μαγειρικής)

Μια τεχνική μαγειρικής που θα σας μάθει πως να ετοιμάζετε μόνοι σας μπουκέτα νοστιμιάς που θα απογειώσουν την γεύση των φαγητών σας!

Read more..

Πως καθαρίζουμε τα μανιτάρια

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το καθάρισμα των μανιταριών!

Πως καθαρίζουμε τα σπαράγγια (Τεχνικές μαγειρικής)

Μια πολύ χρήσιμη τεχνική μαγειρικής, σχετική με την ετοιμασία των σπαραγγιών για τα φαγητά μας.

Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Τεχνικές μαγειρικής)

Ένα χρήσιμο κολπάκι που μετατρέπει το κοινό αλεύρι σε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, έτσι ώστε να μην τρέχετε αν η συνταγή απαιτεί το δεύτερο ενώ στην κουζίνα σας υπάρχει μόνο το πρώτο!

Πως τηγανίζουμε το μπέικον (Τεχνικές μαγειρικής)

Για να έχετε τέλειο τηγανητό μπέικον, δεν θέλει κόπο… θέλει τρόπο! Δείτε την τεχνική και καλή επιτυχία!

Πως ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα (Τεχνικές μαγειρικής)

Για να ξεφλουδίσετε τα ροδάκινα, είτε για να τα φάτε είτε για να τα χρησιμοποιήσετε σε κάποια συνταγή, δεν θέλει κόπο… θέλει τρόπο!

Κοκορέτσι στη σούβλα – τα πάντα για το κοκορέτσι στη σούβλα (Τεχνικές μαγειρικής)

Μάθετε τα πάντα για το κοκορέτσι στη σούβλα, από αυτή την συνταγή-τεχνική μαγειρικής, και θα καταπλήξετε τα πλήθη την Λαμπρή, με τις γνώσεις και την επιδεξιότητα σας!

Σουβλίζοντας για λίγους ή με λίγα (Τεχνικές μαγειρικής)

Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι ή μπορεί τα άτομα με τα οποία θα μοιραστείτε το πασχαλιάτικο γεύμα να είναι λίγα, εμείς σας δίνουμε ιδέες για το πως να σουβλίσετε μισό αρνί (ή κατσίκι) ή πως να σουβλίσετε κομμάτια αρνιού (ή κατσικιού).

Πώς καθαρίζουμε τα έντερα (Τεχνικές μαγειρικής)

Το καθάρισμα των αντεριών, είναι μία από τις αναγκαίες αγγαρείες των προετοιμασιών του Πάσχα. Μόλις μάθετε όμως το κόλπο, και πάρετε το καλάι, θα σας φαίνεται παιχνιδάκι…

Πως δένουμε τις σάλτσες με κορν φλάουρ (Τεχνικές μαγειρικής)

Σε ένα ποτηράκι βάζουμε λίγο κρύο νερό και εκεί μέσα διαλύουμε ανακατεύοντας το κορν φλάουρ. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς. […]

Πως ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο (Τεχνικές μαγειρικής)

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον ξεπλένουμε καλά κάτω απ’ την βρύση που τρέχει νερό. Σε ένα βαθύ μπωλ βάζουμε άφθονο νερό και βάζουμε τις φέτες του μπακαλιάρου έτσι […]

Πως ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες (Τεχνικές μαγειρικής)

Συνήθως, πριν χρησιμοποιήσουμε τις μελιτζάνες για την παρασκευή ενός φαγητού, χρειάζεται να τις ξεπισκρίσουμε. Δείτε την τεχνική για να ξεπικρίσετε με επιτυχία τις μελιτζάνες σας, ώστε να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις στο πιάτο σας

Τεχνική για κρέπες (Τεχνικές μαγειρικής)

Ακολουθώντας τις οδηγίες της τεχνικής αυτής, θα μπορέσετε να φτιάξετε στην κουζίνα σας σπιτικές κρέπες και να τις απολαύσετε με τους αγαπημένους σας σε γλυκιές ή αλμυρές εκδοχές

Τεχνική για σαντιγί με κρέμα γάλακτος (Τεχνικές μαγειρικής)

Χρησιμοποιούμε κρέμα γάλακτος που έχει μείνει πολλές ώρες στο ψυγείο, κατά προτίμηση με όλα τα λιπαρά, γιατί πολλές κρέμες γάλακτος μειωμένων λιπαρών παραμένουν σε ημίρρευστη μορφή. Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα […]

Τεχνική πως να φτιάχνω Σνίτσελ (Τεχνικές μαγειρικής)

Καταρχήν ζητάμε από το χασάπη να μας περάσει τα σνίτσελ από την ειδική μηχανή. Σε ένα πιάτο βάζουμε μπόλικη φρυγανιά, και σε ένα ευρύχωρο μπωλ χτυπάμε τα αυγά με πιπέρι […]

Πώς βράζουμε μακαρόνια (Τεχνικές μαγειρικής)

Ο βασικός κανόνας όταν βράζουμε μακαρόνια και γενικά ζυμαρικά θέλει να βάζουμε 1 λίτρο νερό για κάθε 100γρ. ζυμαρικών (δηλαδή για ένα πακέτο 500γρ. πρέπει να χρησιμοποιούμε 5 λίτρα νερό) […]

Πως καθαρίζουμε αγκινάρες (Τεχνικές μαγειρικής)

Βάζουμε γάντια της κουζίνας ή μιας χρήσης στα χέρια μας και καθαρίζουμε τις αγκινάρες βγάζοντας ένα ένα τα σκληρά φύλλα τους. Κόβουμε με το μαχαίρι τις άκρες από τα υπόλοιπα […]

Τεχνική για ζύμες (Τεχνικές μαγειρικής)

Αφού έχουμε βάλει σε μία λεκάνη το αλεύρι μας μαζί με το αλάτι, στις ποσότητες που αναφέρει η συνταγή μας, διαλύουμε σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό την μαγιά και την […]

Πως ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες (Τεχνικές μαγειρικής)

Για να ξεφλουδίσουμε εύκολα τις ντομάτες μας τις ξύνουμε με ένα μαχαίρι, με λάμα χωρίς δόντια, με φορά από τον αφαλό προς το κοτσάνι, προσέχοντας να μην αφήσουμε κανένα σημείο […]

Μπεν μαρί (Τεχνικές μαγειρικής)

Το μπεν μαρί το χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να λιώσουμε σοκολάτα που είναι ευαίσθητη στη ζέστη και καίγεται εύκολα, και επίσης για να φτιάξουμε κρέμες οι οποίες έχουν αυγό και κόβουν […]

Αυγολέμονο (Τεχνικές μαγειρικής)

Τα αυγά που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Η ποσότητα των τριών βασικών υλικών για το αυγολέμονο (Αυγά, Λεμόνι, Κορν Φλάουρ) που θα χρησιμοποιήσουμε είναι ανάλογη και […]

Αυγά Ποσέ

Υλικά: Αυγά Αλάτι Πιπέρι Ξύδι Βιτάμ ή βούτυρο (προαιρετικά) Εκτέλεση: Σε μια μικρή κατσαρολίτσα (γαλατιέρα) βάζουμε δυο κούπες νερό, λίγο αλάτι και μια κουταλιά ξύδι και τα αφήνουμε να βράσουν. […]