Πασχαλινός σαρμάς (συνταγή από τη Θράκη)

Παραδοσιακός πασχαλιάτικος σαρμάς από την όμορφη Θράκη! Δοκιμάστε τον!

Μαγειρίτσα αυγολέμονο, της Γεωργίας

Μια μαγειρίτσα αυγολέμονο από την Γεωργία, ελαφρώς διαφορετική από τις συνηθισμένες!

Read more..

Τούρτα πασχαλινή Χανιώτικη

Ακολουθήστε τη συνταγή αυτή για να απολαύσετε μια θεσπέσια αλμυρή Χανιώτικη πασχαλινή τούρτα!

Read more..

Κοκορετσάκια φούρνου

Κοκορετσάκια στο φούρνο, πεντανόστιμα και χωρίς τη μανούρα των σουβλιστών!

Read more..

Βάψιμο αυγών ντεγκραντέ

Βάψτε τα πασχαλινά αυγά με διαβαθμίσεις στην απόχρωσή τους (ντεγκραντέ).

Read more..

Αυγουλάκια καλαθάκια

Πανέμορφα ανοιξιάτικα-πασχαλινά καλαθάκια που μπορούμε και να τα φάμε!

Read more..

Λαγουδάκι αυγουλάκι

Ένας βρώσιμος λαγός φτιαγμένος από… αυγό!

Read more..

Αυγά γεμιστά με μανιτάρια

Μια συνταγή που μεταμορφώνει τα βραστά αυγά σε χάρμα οφθαλμών και γεύσης! Δοκιμάστε την!

Read more..

Απολαυστική μπάλα τυριών με αμύγδαλα

Μια εξαιρετικά εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε εντός ή εκτός εορτών μια πολύ εμφανίσιμη μπάλα τυριού περιτριγυρισμένη με φιλέ αμυγδάλου που θα συνοδέψει φρούτα ή κρακεράκια και φυσικά το αγαπημένο μας ποτό. Δοκιμάστε την!

Παϊδάκια Πολίτικα, του Κώστα Καρακάση

Θεϊκά πολίτικα παϊδάκια με την συνταγή του αγαπημένου μας συγγραφέα Κώστα Καρακάση!

Read more..

Κουλουράκια Πασχαλινά ολικής αλέσεως

Φτιαγμένα με αλεύρι ολικής -για τους λάτρεις του είδους- πεντανόστιμα Πασχαλινά κουλούρια… Καλή Ανάσταση!

Read more..

Κουλουράκια του Πάσχα χωρίς πλάσιμο

Λαχταριστά Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς το χρονοβόρο πλάσιμο τους… δοκιμάστε τα!

Read more..

Τσουρέκια τέλεια με ζαχαρούχο

Αυτά τα τσουρέκια τα έχουν όλα! Δεν χρειάζεται να περιμένουμε για να φουσκώσουν ξανά και ξανά. Χωρίς ζυγαριά τα φτιάχνουμε μια χαρά. Φουσκώνουν πάρα πολύ και μένουν φουσκωτά και η γεύση τους ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους! Δοκιμάστε τα!

Read more..

Υπέροχα τσουρέκια, της Δέσποινας Βανδή

Υπέροχα πασχαλινά τσουρέκια από την αγαπημένη μας Δέσποινα Βανδή!

Read more..

Τσουρέκια ονειρεμένα, της Βασούλας

Μια εγγυημένη συνταγή για λαχταριστά και ονειρεμένα τσουρέκια από την Βασούλα. Δοκιμάστε την!

Κοντοσούβλι στο φούρνο, της Αλέκας

Κοντοσούβλι εύκολο στην παρασκευή και κολασμένο στη γεύση! Απλά, ακολουθείστε τη συνταγή της Αλέκας!

Κοντοσούβλι Πασχαλινό σπέσιαλ, της Αλέκας

Ακολουθήστε τη συνταγή της Αλέκας για Πασχαλινό Κοντοσούβλι και… θα γλύφετε τα δάκτυλά σας! :)

Read more..

Αρνάκι με μυρωδικά

Μια εύκολη συνταγή που απαιτεί ελάχιστο από τον χρόνο μας -μόλις μισή ώρα- και χαρίζει όλη της την γεύση. Δοκιμάστε την!

Πως καθαρίζουμε τα έντερα για το κοκορέτσι

Μια τεχνική που μας την έστειλε η Κατερίνα Τερτυλίνη!

Read more..

Πασχαλινή πατατοσαλάτα

Μια νόστιμη Πασχαλινή πατατοσαλάτα με όλα τα χρώματα και τη δροσιά της άνοιξης θα στολίσει το γιορτινό τραπέζι και θα ικανοποιήσει όσους την δοκιμάσουν. Δοκιμάστε την κι εσείς!

Read more..

Πως βράζουμε αυγά για να ξεφλουδίζονται εύκολα

Δείτε την τεχνική που θα σας επιτρέψει να ξεφλουδίζετε εύκολα τα αυγά. Έτσι θα είναι εμφανίσιμα για να τα χρησιμοποιήσετε για γαρνιτούρες, αλλά θα έχετε και τα αυγά σας όλα λεία και καλοκαθαρισμένα!

Read more..

Αυγά παπάκια

Μια ωραία ιδέα για να σερβίρετε τα πασχαλινά -και όχι μόνο- βραστά αυγά!

Φρυγαδέλια

Τα φρυγαδέλια πέρα από ένα παραδοσιακό φαγητό είναι και ο ιδανικός μεζές για να λύσει το ερώτημα: τι τρώμε μέχρι να ψηθεί το κοκορέτσι; Τα φρυγαδέλια έχουν την απάντηση! Εσείς έχετε κρασί ή μπίρα; Ταιριάζουν! Να το ξέρετε!

Γλυκάδια τηγανητά

Νομίζω πως τα γλυκάδια είναι ένα από τα νοστιμότερα μέρη της συκωταριάς. Απολαύστε τα τηγανητά και συνοδέψτε τα απαραιτήτως με φρέσκο χωριάτικο ψωμί και μπίρα ή κρασάκι!

Read more..

Πατσάς και ποδαράκια αυγολέμονο

Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας συνηθίζεται το βράδυ της Ανάστασης να τρώνε πατσά αντί για μαγειρίτσα. Το σίγουρο είναι πως ο πατσάς “γιατρεύει” το στομάχι και αν μη τι άλλο βοηθάει τον οργανισμό μας στη μετάβαση από την πολυήμερη νηστεία στην κρεατοφαγία του Πάσχα.

Αλατοπίπερο για κοκορέτσι

Ένα από τα μυστικά για επιτυχημένο κοκορέτσι είναι και το αλατοπίπερο του. Δείτε το, ετοιμάστε το, δοκιμάστε το και καλό Πάσχα!

Αλατοπίπερο για το αρνί του Πάσχα

Ετοιμάστε το ιδανικό αλατοπίπερο για το αρνί ή το κατσίκι του Πάσχα.

Γαρδούμπες ρολάκια με λαδορίγανη

Οι γαρδούμπες είναι ένα λαχταριστό ορεκτικό που θα συνοδέψει το κρασάκι ή την μπυρίτσα μας καθώς περιμένουμε να ψηθεί ο οβελίας και το κοκορέτσι.

Αυγά γεμιστά καυτερά

Τόσο πικάντικα και γευστικά αυγά είμαστε σίγουροι ότι δεν έχετε ξαναδοκιμάσει. Μια εξαιρετική συνταγή τόσο για μπουφέ όσο και για να καταναλώσετε τα κόκκινα αυγά του Πάσχα που έχουν περισσέψει.

Read more..

Μαγειρίτσα (χωρίς αυγολέμονο), της μαμάς Αιμιλίας

Μια μαγειρίτσα λίγο αλλιώτικη, χωρίς αυγολέμονο και χωρίς πολλά χορταρικά αλλά με όλη τη γεύση και τη νοστιμιά.

Μαγειρίτσα φρικασέ

Μια εξαιρετική συνταγή για μαγειρίτσα με την οποία θα κάνετε ένα γευστικότατο αναστάσιμο δείπνο. Είμαστε σίγουροι ότι θα την μαγειρέψετε και άλλες φορές, στους μήνες που θα ακολουθήσουν. Εμείς πάντως αυτό κάνουμε… σιγά μην περιμένουμε το επόμενο Πάσχα… :)

Κοντοσούβλι με χοιρινό και κατσίκι στη σούβλα

Φτιάξτε κοντοσούβλι με χοιρινό και κατσικίσιο κρέας, ακολουθώντας την συνταγή αυτή! Μην ξεχάσετε μόνο να αφαιρέσετε την μαρινάδα πριν σουβλίσετε το κοντοσούβλι σας!

Σαλάτα με μαρούλι και ρόκα, της Χριστίνας Κ.

Μια λαχταριστή σαλάτα με μαρουλάκι και ρόκα, κατάλληλη τόσο για επίσημο όσο και για το καθημερινό γεύμα σας! Δοκιμάστε την συνταγή για την υπέροχη αυτή σαλάτα, που μας έστειλε η Χριστίνα Κ.

Τσουρέκια της λαμπρής

Λαμπρή χωρίς τσουρέκια δεν γίνεται. Φτιάξτε τα δικά σας σπιτικά τσουρέκια με τα χεράκια σας -ακολουθώντας την συνταγή που σας προτείνουμε- και αφήστε το άρωμα τους να «ζεστάνει» και να ευωδιάσει την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας.

Κοκορέτσι στη σούβλα – τα πάντα για το κοκορέτσι στη σούβλα (Τεχνικές μαγειρικής)

Μάθετε τα πάντα για το κοκορέτσι στη σούβλα, από αυτή την συνταγή-τεχνική μαγειρικής, και θα καταπλήξετε τα πλήθη την Λαμπρή, με τις γνώσεις και την επιδεξιότητα σας!

Σουβλίζοντας για λίγους ή με λίγα (Τεχνικές μαγειρικής)

Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι ή μπορεί τα άτομα με τα οποία θα μοιραστείτε το πασχαλιάτικο γεύμα να είναι λίγα, εμείς σας δίνουμε ιδέες για το πως να σουβλίσετε μισό αρνί (ή κατσίκι) ή πως να σουβλίσετε κομμάτια αρνιού (ή κατσικιού).

Μαρινάδα για αρνί ή κατσίκι

Η καλή μαρινάδα είναι ένα από τα μυστικά για το τέλειο ψητό ή σουβλιστό αρνί και κατσίκι. Δοκιμάστε την μαρινάδα αυτής της συνταγής και… μιαμ μιαμ… καλή σας όρεξη!

Μείγμα νοστιμιάς για σουβλιστό

Με αυτό το μείγμα νοστιμιάς, το αρνί ή το κατσίκι που θα σουβλίσετε, θα κλέψει την παράσταση! Άντε και καλό Πάσχα!

Πασχαλινά καναπεδάκια

Η συνταγή για μια αξεπέραστη νοστιμιά φτιαγμένη από τα χεράκια σας που θα προκαλέσει επιφωνήματα απόλαυσης και επιδοκιμασίας σε όσους την δοκιμάσουν!

Γαρδουμπάκια κοκκινιστά

Έχουν λίγο μπελά στο φτιάξιμο (εξαιτίας κυρίως του καθαρισμού της αντεριάς) αλλά είναι πάρα πολύ νόστιμα! Δοκιμάστε την συνταγή αυτή, για κοκκινιστά γαρδουμπάκια, και θα μας θυμηθείτε!

Συκωταριά ριγανάτη

Η ριγανάτη συκωταριά είναι πολύ καλός μεζές για να συνοδεύσετε το κρασάκι ή την μπυρίτσα σας. Ετοιμάστε την με την συνταγή που σας προτείνουμε και… στην υγειά σας!

Πώς καθαρίζουμε τα έντερα (Τεχνικές μαγειρικής)

Το καθάρισμα των αντεριών, είναι μία από τις αναγκαίες αγγαρείες των προετοιμασιών του Πάσχα. Μόλις μάθετε όμως το κόλπο, και πάρετε το καλάι, θα σας φαίνεται παιχνιδάκι…

Πολίτικο Πασχαλινό, του Κώστα Καρακάση

Φτιάξτε ένα λαχταριστό, πολίτικο και πασχαλινό κατσικάκι στην κατσαρόλα, ακολουθώντας την συνταγή που μας έστειλε ο συγγραφέας Κώστας Καρακάσης!

Τζιγεροσαρμάδες

Οι τζιγεροσαρμάδες είναι από αυτά τα εδέσματα που λέμε «μπουκιά και συχώριο». Δοκιμάστε τους οπωσδήποτε!

Αρνάκι γεμιστό με κιμά

Υλικά: 1 μικρό αρνάκι 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 2 κρεμμύδια ξερά 300γρ. ρύζι 100γρ. μαύρες σταφίδες 2 σακουλάκια κουκουνάρι 1 ξύλο κανέλας Ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε […]

Αρνάκι γεμιστό με συκωταριά

Υλικά: 1 μικρό αρνάκι 1 συκωταριά 1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα 1 φακελάκι κουκουνάρι 1/2 κούπα ρύζι 1 φούχτα μαύρες σταφίδες 1 φούχτα ξανθές σταφίδες Λίγο λευκό κρασί Ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι […]

Πασχαλιάτικο Τσουρέκι, της Αργυρώς

Υλικά: 1 κιλό αλεύρι 200γρ. Βιτάμ 250γρ. γάλα 250γρ. ζάχαρη 6 αυγά 90γρ. μαγιά νωπή 1 κουταλάκι μαστίχα Χίου 1 κουταλάκι μαχλέπι Το ξύσμα ενός πορτοκαλιού Εκτέλεση: Αφήνουμε το βιτάμ […]

Μαγειρίτσα με χόρτα

Υλικά: 1 συκωταριά 2 κιλά γλυκά χόρτα (π.χ. αντίδια) 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια 1 ματσάκι άνηθο 1 χούφτα ρύζι γλασέ 1-2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο (μαγειρικής) Αλάτι, πιπέρι Υλικά για το […]

Αρνί σουβλάκι με λαχανικά

Υλικά: 1 μπούτι αρνιού ξεκοκαλισμένο Kρεμμυδάκια για στιφάδο 2 σκελίδες σκόρδο Ντοματάκια Σαντορίνης 1-2 μελιτζάνες Κόκκινη και πράσινη πιπεριά Ελαιόλαδο Χυμός λεμονιού Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε το κρέας σε μικρά […]

Αρνίσια σουβλάκια

Υλικά: 1 μπούτι αρνιού ξεκοκαλισμένο 4 πιπεριές 1 κρεμμύδι ξερό 2 σκελίδες σκόρδο 1/2 κούπα ελαιόλαδο 1/2 κούπα κρασί Πιπέρι Θυμάρι Ρίγανη Αλάτι Εκτέλεση: Κόβουμε το κρέας σε μικρά όσο […]

Αρνάκι ή κατσικάκι γεμιστό πασχαλιάτικο, της Εύης

Υλικά: Το πάνω μέρος (στήθος) από ένα κατσίκι ή αρνί Το συκωτάκι του ψιλοκομμένο 3 ποτήρια ρύζι Καρολίνα 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 ματσάκια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο […]

Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα

Υλικά: 330γρ. γάλα 4 αυγά + 1 κρόκος αυγού 300γρ. ζάχαρη 1 μικρό φακελάκι μαχλέπι 1/3 φακελάκι μαστίχα 160γρ. βιτάμ 1 κιλό αλεύρι σούπερ κίτρινο (Robin Hood) 65γρ. μαγιά μπύρας […]