Παστίτσιο αλάδωτο

Παστίτσιο αλάδωτο και εννοείται νηστίσιμο! Σας ακούγεται ουτοπικό; Πρέπει να το δοκιμάσετε με την πρώτη ευκαιρία…

Ποντιακοί σαρμάδες με μαύρα λάχανα, του Χάρρυ Κλυνν

Ο αγαπημένος και πολυτάλαντος καλλιτέχνης Χάρρυ Κλυνν μας έστειλε μια υπέροχη ποντιακή συνταγή και τον ευχαριστούμε πολύ. Μαγειρέψτε τους ποντιακούς σαρμάδες με μαύρο λάχανο του Χάρρυ Κλυνν και θα γλύφετε τα δάκτυλα σας

Μουσακάς, του Νίκου Μουρατίδη

Υλικά (για 8 άτομα): 4 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες 3 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες Λάδι για το τηγάνισμα Για τον κιμά: 700γρ. […]

Μπιφτέκια, του Νίκου Μουρατίδη

Υλικά (για 6 άτομα): 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμικτος (1/2 κιλό χοιρινός + 1/2 κιλό μοσχαρίσιος) 3 κολοκυθάκια 1 αβγό 1 κρεμμύδι τριμμένο 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 κουταλάκι […]

Ο κιμάς του αδηφάγου, του Αύγουστου Κορτώ

Αλλη μία συνταγή διασήμων προστέθηκε στις σελίδες της Ματιάς. Αυτή την φορά μας μαγειρεύει ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ. Κιμάς του αδηφάγου, λοιπόν, από τον Αύγουστο Κορτώ και καλή σας όρεξη

Μαγειρίτσα Πολίτικη, της Αθηνάς

Η Μαγειρίτσα Πολίτικη είναι η δεύτερη καταπληκτική πασχαλινή συνταγή της Αθηνάς, που ο συγγραφέας Κώστας Καρακάσης είχε την ευγενή καλοσύνη να μας δώσει.

Γαρδούμπες Πασχαλιάτικες με χόρτα αβγολέμονο, της Αθηνάς

Ο συγγραφέας Κώστας Καρακάσης είχε την ευγενή καλοσύνη να μας δώσει δύο ανέκδοτες συνταγές της ηρωίδας του βιβλίου του “Αθηνά, ευτυχώς που δεν γενήθηκα όμορφη”. Εδώ θα διαβάσετε την καταπληκτική συνταγή για Γαρδούμπες Πασχαλιάτικες με χόρτα αυγολέμονο

Πατατόσουπα εύκολη, της Στέλλας

Υλικά: 1 1/2 κιλό καθαρισμένες, κομμένες πατάτες 1/2 κιλό κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά (αρακά, καρότο κλπ) 2 φλιτζάνια γάλα 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (γκούντα, έμενταλ ή κάποιο μαλακό τυρί) 3 κουταλιές […]

Πατατόσουπα με τυρί, της Στέλλας

Υλικά: 1 1/2 κιλό καθαρισμένες, κομμένες πατάτες 1/2 κιλό σέλινο 1/2 κιλό καρότα 1 κρεμμύδι Λίγο μαϊντανό 2 φλιτζάνια γάλα 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (γκούντα, έμενταλ ή κάποιο μαλακό τυρί) […]

Η εθνική μας φασολάς, της Λένας Μερίκα

Η συγγραφέας Λένα Μερίκα μας έστειλε μια ιδιαίτερη συνταγή για φασολάδα.
Με το μοναδικό της χιούμορ μας δίνει την εκτέλεση της συνταγής σε έμμετρο λόγο!
Ρίξτε της μια ματιά και δοκιμάστε την

Η πίτα του ψαρά, της Βάσως Κ. Ηλιάδη

Υλικά: Σφολιάτα (2 πλατιά φύλλα) 3 κονσέρβες τόνου μεσαίου μεγέθους 2 κονσέρβες καλαμποκιού μικρού μεγέθους Εκτέλεση: Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε βαθύ ταψί. Έπειτα ρίχνουμε το περιεχόμενο και των […]