Συνταγές της Ματιάς
Συνταγές της Ματιάς
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • ΣΠΙΤΙ
  • ΤΑΞΙΔΙΑ
  • ΕΙΔΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
  • ΠΙΣΤΗ

Συνταγές της Ματιάς

Οι καλύτερες συνταγές με μια Ματιά!

εύκολες και νόστιμες συνταγές που όλοι θέλουν να δοκιμάσουν

Σούπα με μπρόκολο και σπανάκι

Μια σούπα στο χρώμα της ελπίδας, φτιαγμένη από μπρόκολο και σπανάκι, μας προτείνει αυτή η συνταγή. Δοκιμάστε την!

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κοινοποιήστε στο Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Vegan
  • Σούπες
  • Υγιεινή διατροφή
Σούπα με μπρόκολο και σπανάκι

Υλικά:

1/2 κιλό μπρόκολο
2 κούπες σπανάκι
1 μικρό ξερό κρεμμύδι σε κυβάκια
4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
1 κύβο νοστιμιάς λαχανικών
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο
Υλικά για τα κρουτόν σκόρδου:
4 κούπες κυβάκια μπαγιάτικου ψωμιού
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλάκι ρίγανη ξερή (ή άλλο μυρωδικό)
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
Ξύσμα λεμονιού
Αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για περίπου δέκα λεπτά, μέχρι να γίνει διαφανές. Προσθέτουμε το σκόρδο και λίγο αλάτι και συνεχίζουμε μέχρι να χρυσίσει ελαφρά το σκόρδο (δεν πρέπει να καεί). Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 5 κούπες νερό να βράσουν με τον κύβο λαχανικών. Προσθέτουμε το μπρόκολο και το σπανάκι και τα αφήνουμε να βράσουν σε σκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
Εν τω μεταξύ θα φτιάξουμε τα κρουτόν σκόρδου: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου, αλάτι (περίπου μισό κουταλάκι) και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το ψωμί και ανακατεύουμε καλά να πάει όσο γίνεται σε περισσότερα κυβάκια η σάλτσα μας. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε πάνω του το ψωμί. Αν δούμε πως χρειάζεται ραντίζουμε ελάχιστο λάδι ακόμη. Ψήνουμε για δεκαπέντε περίπου λεπτά μέχρι να αρχίσει να ροδοκοκκινίζει. Μόλις βγάλουμε το ταψί το πασπαλίζουμε με την ρίγανη ή το μυρωδικό της αρεσκείας μας και το ξύσμα του λεμονιού.
Ελέγχουμε αν έχουν βράσει τα λαχανικά μας και προσθέτουμε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δουλεύουμε την σούπα μας με το μπαστούνι κοπής μέχρι να γίνει λεία. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι ή πιπέρι. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας την σούπα μας με τα κρουτόν, με τον μαϊντανό και απολαμβάνουμε μια πεντανόστιμη και υγιεινή σούπα!



Κάντε κλικ παρακάτω για να δείτε το αντίστοιχο μενού:
Vegan Σούπες Υγιεινή διατροφή

No votes yet.
Please wait...

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κοινοποιήστε στο Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Σχετικά

κρεμμύδια κύβο λαχανικών λεμόνια μπρόκολο ρίγανη σκόρδο σπανάκι ψωμί
Φεβρουάριος 23, 2017

Post navigation

Πως φτιάχνω βούτυρο αμυγδάλου → ← Αποκριάτικη σαλάτα σε στρώσεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


5 Υλικά - Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές

Ανοιξιάτικες συνταγές
  • Vegan
  • Γλυκά
  • Διαβητικών
  • Διαίτης
  • Διασήμων
  • Διάφορα
  • Διεθνής Κουζίνα
  • Εκδηλώσεις
  • Εποχιακά
  • Εύκολες συνταγές
  • Θρησκεία
  • Κολπάκια
  • Κουζίνα
  • Νηστίσιμα
  • Οικονομικά γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ορεκτικά
  • Παράδοση
  • Παραδοσιακές Συνταγές
  • Περίσσεψε
  • Πολίτικη Κουζίνα
  • Πολύ φθηνές συνταγές
  • Σάλτσες
  • Σνακ
  • Συνταγές του απατεώνα
  • Τεχνικές
  • Υγιεινή διατροφή
  • Φαγητά
    • Αλμυρές πίτες
    • Διάφορα φαγητά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Κρεατικά
    • Λαχανικά
    • Όσπρια
    • Πουλερικά
    • Σούπες
    • Φαγητά χωρίς αλάτι

Τοπ Συνταγές

  • Η καλύτερη ζύμη για πίτσα
  • Μπισκότα βουτύρου για κορνέ ή πρέσα μπισκότων
  • Εύκολο κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι πορτοκάλι
  • Πώς βράζουμε μακαρόνια (Τεχνικές μαγειρικής)
  • Κρέμα παγωτού με φρέσκο γάλα, της Παρασκευής
  • Ζύμη για κρέπες (περίπου 30–40 κρέπες)
  • Σοκολατάκια μπανόφι με μπισκότο (banoffee)

Προσφορές

Νέες Συνταγές

  • «5 Υλικά – Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές», Τζέιμι Όλιβερ
  • Σοκολατένια ζύμη με φουντούκια
  • Πανετόνε (Panettone) στον αρτοπαρασκευαστή, της Αντιγόνης
  • Καναπεδάκια με ροκφόρ και καρύδι
  • Τριπλο-σοκολατένιο κέικ με μπανάνα
  • Κέικ πορτοκαλιού νηστίσιμο
  • Σαλάτα με πορτοκάλι, της Χριστίνας Κ.
  • «Piece of cake», Άκης Πετρετζίκης
Powered by WordPress | theme SG Grid