Συνταγές της Ματιάς
Συνταγές της Ματιάς
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • ΣΠΙΤΙ
  • ΤΑΞΙΔΙΑ
  • ΕΙΔΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
  • ΠΙΣΤΗ

Συνταγές της Ματιάς

Οι καλύτερες συνταγές με μια Ματιά!

εύκολες και νόστιμες συνταγές που όλοι θέλουν να δοκιμάσουν

Ψητά λαχανικά με φέτα (Μπριάμ φούρνου), της Αλίκης

Μια καταπληκτική συνταγή από την Αλίκη Τίλλη για λαχανικά με φέτα στο φούρνο. Μην αργήσετε να την δοκιμάσετε… είναι ποίημα!

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κοινοποιήστε στο Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Λαχανικά
Ψητά λαχανικά με φέτα (Μπριάμ φούρνου), της Αλίκης

Ψητά λαχανικά με φέτα (Μπριάμ φούρνου), της Αλίκης

Υλικά:

1 μεγάλη μελιτζάνα
2 κολοκυθάκια
2 μέτριες πατάτες
2 πιπεριές πράσινες φλάσκες
2 πιπεριές Φλωρίνης κόκκινες
2 ντομάτες ώριμες
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και δυόσμο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
1 κύβο knorr
150 γρ. Φέτα τυρί
Αλάτι και πιπέρι
1/2 ποτήρι νερό

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά μας και κόβουμε σε φέτες τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και την μελιτζάνα και σε ροδέλες τις πιπεριές και το ξερό κρεμμύδι. Σ’ ένα μπολ βάζουμε τα σκόρδα κομμένα ψιλά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε μικρά κομματάκια και τις κουταλιές απ’ το βασιλικό και δυόσμο ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε καλά όλα αυτά τα υλικά.
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και τοποθετούμε στον πάτο τις φέτες πατάτας. Παίρνουμε απ’ το μπολ με τα ψιλοκομμένα υλικά, λίγα, με τα δάκτυλά μας και ραντίζουμε την πρώτη στρώση. Το ίδιο θα κάνουμε κάθε φορά, μέχρι να τελειώσουν οι στρώσεις των λαχανικών. Συνεχίζουμε με φέτες μελιτζάνας, κολοκυθιών, ντομάτας, με ροδέλες πιπεριών και κρεμμυδιού και τέλος βάζουμε τις υπόλοιπες φέτες ντομάτας.
Διαλύουμε τον κύβο knorr σε μισό ποτήρι νερό και ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ραντίζουμε το ταψί μας με το μείγμα αυτό και τοποθετούμε στο τέλος τις κουταλιές μαργαρίνης σε μικρά κομματάκια και σ’ όλη την επιφάνεια του φαγητού.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά της ώρας. Λίγο πριν το τέλος, ελέγχουμε το φαγητό για τα υγρά του κι αν χρειαστεί το αφήνουμε λίγο ακόμη, μέχρι να μείνει με το λαδάκι του κι ελάχιστη απ’ τη σάλτσα. Τελειώνουμε, ρίχνοντας τη φέτα κι αφήνουμε το φαγητό άλλα 5 λεπτά για να λιώσει λίγο το τυρί.

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Αλίκη Τίλλη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε το blog της, «Οι συνταγές της Αλίκης», κάνοντας κλικ εδώ!



Κάντε κλικ παρακάτω για να δείτε το αντίστοιχο μενού:
Λαχανικά

Rating: 4.5. From 72 votes.
Please wait...

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κοινοποιήστε στο Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Σχετικά

βασιλικό δυόσμο κολοκυθάκια κρεμμυδάκια κρεμμύδια κύβο λαχανικών μαϊντανό μαργαρίνη μελιτζάνες ντομάτες πατάτες πιπεριές πιπεριές Φλωρίνης σκόρδο φέτα
Ιούνιος 7, 2012

Post navigation

Γλυκό Όριαν Εξπρές, της Έφης → ← Σαρδέλες ψητές, του Διονύση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


5 Υλικά - Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές

Ανοιξιάτικες συνταγές
  • Vegan
  • Γλυκά
  • Διαβητικών
  • Διαίτης
  • Διασήμων
  • Διάφορα
  • Διεθνής Κουζίνα
  • Εκδηλώσεις
  • Εποχιακά
  • Εύκολες συνταγές
  • Θρησκεία
  • Κολπάκια
  • Κουζίνα
  • Νηστίσιμα
  • Οικονομικά γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ορεκτικά
  • Παράδοση
  • Παραδοσιακές Συνταγές
  • Περίσσεψε
  • Πολίτικη Κουζίνα
  • Πολύ φθηνές συνταγές
  • Σάλτσες
  • Σνακ
  • Συνταγές του απατεώνα
  • Τεχνικές
  • Υγιεινή διατροφή
  • Φαγητά
    • Αλμυρές πίτες
    • Διάφορα φαγητά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Κρεατικά
    • Λαχανικά
    • Όσπρια
    • Πουλερικά
    • Σούπες
    • Φαγητά χωρίς αλάτι

Τοπ Συνταγές

  • Βασική ζύμη για τάρτες και ταρτάκια
  • Η καλύτερη ζύμη για πίτσα
  • Όταν δεν πήζει η κρέμα γάλακτος
  • Σοκολατάκια μπανόφι με μπισκότο (banoffee)
  • Κρέμα παγωτού με φρέσκο γάλα, της Παρασκευής
  • Μπισκότα βουτύρου για κορνέ ή πρέσα μπισκότων
  • Πώς βράζουμε μακαρόνια (Τεχνικές μαγειρικής)

Προσφορές

Νέες Συνταγές

  • «5 Υλικά – Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές», Τζέιμι Όλιβερ
  • Σοκολατένια ζύμη με φουντούκια
  • Πανετόνε (Panettone) στον αρτοπαρασκευαστή, της Αντιγόνης
  • Καναπεδάκια με ροκφόρ και καρύδι
  • Τριπλο-σοκολατένιο κέικ με μπανάνα
  • Κέικ πορτοκαλιού νηστίσιμο
  • Σαλάτα με πορτοκάλι, της Χριστίνας Κ.
  • «Piece of cake», Άκης Πετρετζίκης
Powered by WordPress | theme SG Grid