Σπιτικές Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

  • Χοιρινό λεμονάτο με πατάτες και μουστάρδα, της Κλεοπάτρας

    Συνταγές: Κρεατικά
    Υλικά: , , , , , ,

    Χοιρινό λεμονάτο με πατάτες και μουστάρδα, της Κλεοπάτρας
     
    Υλικά:

    1 κιλό χοιρινό σε μικρά κομμάτια
    5 – 6 περίπου μεγάλες πατάτες (ενδεικτικά)
    2 – 3 περίπου κουταλιές σούπας μουστάρδα
    2 – 3 λεμόνια στυμμένα (ενδεικτικά)
    1/2 κούπα λάδι
    Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
    1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
    1 κύβο maggie (προαιρετικά)

    Εκτέλεση:

    – Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι ή φαρδιά κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε.
    – Τοποθετούμε τα κομμάτια χοιρινού και τα τσιγαρίζουμε ώσπου να πάρουν λίγο χρώμα. Αν θέλουμε βάζουμε και σκόρδο (εγώ βάζω 1 σκελίδα κομμένη στα δυο και αφαιρώ αργότερα).
    – Ρίχνουμε ζεστό νερό ίσα να καλυφτούν, ξαφρίζουμε αν χρειαστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο ζεστό νερό.
    – Όταν μαλακώσουν ανοίγουμε το καπάκι και ανακατεύουμε λίγο ανά διαστήματα. Θέλουμε να είναι αρκετά μαλακά τα κομμάτια και να έχει μείνει νερό περίπου το μισό. (βγάζουμε το σκόρδο)
    – Ταυτόχρονα πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες ή κυβάκια. Τις τηγανίζουμε -λίγο, όχι να ξεροψηθούν-, στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Βάζετε όσες θέλετε.
    – Ρίχνουμε στο κρέας αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τον κύβο (προαιρετικά).
    – Βάζουμε σε μπολ το χυμό λεμονιών (όσα θέλουμε ανάλογα το πόσο ξινό, εγώ βάζω 3) και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε λίγο και περιχύνουμε στο κρέας. Ανακινούμε για να πάει παντού.
    – Προσθέτουμε τις πατάτες, ανακινούμε και αφήνουμε 2 – 3 λεπτά ακόμα.

    Εναλλακτικά, μπορούμε να αφήσουμε λιγότερο ζουμί και να σερβίρουμε το κρέας με πουρέ.

    tip: καμιά φορά όταν ανακατεύω τη μουστάρδα με το λεμόνι προσθέτω και λίγο μέλι!! Δοκιμάστε το ακόμα καλύτερα στα ψητά, δένει πολύ ωραία το ζουμί…

    Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Κλεοπάτρα Δεσποτάκη και την ευχαριστούμε πολύ.

    Rating: 4.7. From 5409 votes.
    Please wait...

     
     
    Κρεατικά: κάντε κλικ εδώ για να δείτε το μενού.
    1 Comment

One Response to “Χοιρινό λεμονάτο με πατάτες και μουστάρδα, της Κλεοπάτρας”

  1. Kalo toxirino

    No votes yet.
    Please wait...

Αφήστε ένα μήνυμα!

recipes

sintages

Μαγειρεύεις;

Δες τη δική σου συνταγή στη Ματιά!

 
Οι Συνταγές μας στο Google Plus
  κι οι Συνταγές μας στο FaceBook
 


Booking.com