Σπιτικές Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

  • Φρικασέ με αυγολέμονο

    Συνταγές: Κρεατικά, Λαχανικά
    Υλικά: , , , , , ,

    Με την συνταγή αυτή μπορείτε να μαγειρέψετε οποιοδήποτε από τα τρία βασικά είδη κρέατος (αρνί, μοσχάρι ή χοιρινό). Το φαγητό σας θα είναι θρεπτικότατο και πεντανόστιμο

    Φρικασέ με αυγολέμονο
     
    Υλικά:

    1 1/2 κιλό κρέας ψαχνό
    (αρνί ή μοσχάρι ή χοιρινό)
    2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
    1 ματσάκι άνηθο
    4 μαρούλια ή 1 1/2 κιλό χόρτα
    (ραδίκια ή αντίδια)
    1 λεμόνι
    2 αυγά
    Λίγο κορν φλάουρ
    Ελαιόλαδο
    Αλάτι, πιπέρι

    Εκτέλεση:

    Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σε αυτό τσιγαρίζουμε το κρέας που έχουμε κόψει σε μερίδες. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει σε σκεπασμένη κατσαρόλα. Κατόπιν ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τα μαρούλια ή τα χόρτα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, το αλάτι και το πιπέρι, και τα αφήνουμε να βράσουν καλά. Όταν γίνει το φαγητό μας κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
    Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και 2 κουταλάκια κορν φλάουρ. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτουμε και τα αυγά και χτυπάμε καλά. Βεβαιωνόμαστε πως στην κατσαρόλα μας έχει σταματήσει ο βρασμός και με μια κουτάλα ρίχνουμε μέσα στο μπωλ σιγά σιγά ζωμό από το φαγητό, χτυπώντας συνεχώς το αυγολέμονο. Όταν έχει γεμίσει το μπωλ μας με ζωμό τον προσθέτουμε σιγά σιγά στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά, και μόλις πάρει βράση ξανασβήνουμε.

    Rating: 4.7. From 6024 votes.
    Please wait...

     
     
    Κρεατικά: κάντε κλικ εδώ για να δείτε το μενού.
    1 Comment

One Response to “Φρικασέ με αυγολέμονο”

  1. εφτιαξα αυτη την υπεροχη συνταγη σας κι ολοι οι φιλοι μας ξετρελαθηκαν!συγχαρητηρια

    No votes yet.
    Please wait...

Αφήστε ένα μήνυμα!

recipes

sintages

Μαγειρεύεις;

Δες τη δική σου συνταγή στη Ματιά!

 
Οι Συνταγές μας στο Google Plus
  κι οι Συνταγές μας στο FaceBook