Συνταγές της Ματιάς
Συνταγές της Ματιάς
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • ΣΠΙΤΙ
  • ΤΑΞΙΔΙΑ
  • ΕΙΔΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
  • ΠΙΣΤΗ

Συνταγές της Ματιάς

Οι καλύτερες συνταγές με μια Ματιά!

εύκολες και νόστιμες συνταγές που όλοι θέλουν να δοκιμάσουν

Σπεντζοφάι, της Έφης

  • Κρεατικά
  • Λαχανικά
Υλικά:

3 θηλιές λουκάνικα χωριάτικα (χοιρινά ή μοσχαρίσια)
1 1/2 kg πράσινες πιπεριές κέρατα.
3 – 4 ντομάτες
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
1 πιπεριά πράσινη καυτερή (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Πλένουμε και αφαιρούμε τα σπόρια από τις πιπεριές. Τις σκουπίζουμε πολύ καλά. Κόβουμε τα λουκάνικα σε μέτρια κομμάτια. Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τα σπόρια. Την μία (ντομάτα) την κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τις υπόλοιπες τις τρίβουμε στον τρίφτη.
Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό τηγανίζουμε τα λουκάνικα ελαφριά χωρίς να προσθέσουμε λάδι. Σε ένα άλλο μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, τηγανίζουμε τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν και στην συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες (πολτό και κομματάκια) και τα λουκάνικα μαζί με το λίπος που έχουν βγάλει από το τηγάνισμα τους. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κρασί. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 10 – 15 λεπτά (μέχρι να δέσει η σάλτσα).
Συνοδεύεται με ρύζι πιλάφι.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Έφη Δεκαβάλα και την ευχαριστούμε πολύ.

Rating: 4.0/5. From 91 votes.
Please wait...

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Click to share on Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Παρόμοιες συνταγές:

  • Μπριζόλα κρασάτη με λαχανικά, της Βίκυς
  • Μπεκρή μεζέ
  • Σπετζοφάι (ή σπετσοφάι ή σπεντζοφάι)
  • Κρέας στη γάστρα
  • Μοσχαράκι της παρέας
  • Κοντοσούβλι στο φούρνο, της Αλέκας
  • Αρνάκι στο πουγκί
  • Κεφτεδάκια γαλοπούλας με σάλτσα ντομάτας
κρασί λουκάνικα ντομάτες πιπεριές
Αύγουστος 8, 2009

Post navigation

Πασσά κιοφτές, της Δέσποινας (Θρακιώτικη συνταγή) → ← Κεφτεδάκια με σάλτσα τυριού, της Έφης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Νηστίσιμες Συνταγές
  • Vegan
  • Γλυκά
  • Διαβητικών
  • Διαίτης
  • Διασήμων
  • Διάφορα
  • Διεθνής Κουζίνα
  • Εκδηλώσεις
  • Εποχιακά
  • Εύκολες συνταγές
  • Θρησκεία
  • Κολπάκια
  • Κουζίνα
  • Νηστίσιμα
  • Οικονομικά γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ορεκτικά
  • Παράδοση
  • Παραδοσιακές Συνταγές
  • Περίσσεψε
  • Πολίτικη Κουζίνα
  • Πολύ φθηνές συνταγές
  • Σάλτσες
  • Σνακ
  • Συνταγές του απατεώνα
  • Τεχνικές
  • Υγιεινή διατροφή
  • Φαγητά
    • Αλμυρές πίτες
    • Διάφορα φαγητά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Κρεατικά
    • Λαχανικά
    • Όσπρια
    • Πουλερικά
    • Σούπες
    • Φαγητά χωρίς αλάτι

Τοπ Συνταγές

  • Η καλύτερη ζύμη για πίτσα
  • Ζύμη για κρέπες (περίπου 30–40 κρέπες)
  • Κέικ λεμόνι με εύκολο μέτρημα
  • Σούπα λαχανικών για γρήγορο κάψιμο λίπους
  • Μπεσαμέλ με γάλα εβαπορέ
  • Εύκολο κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι πορτοκάλι
  • Κοτόπουλο λεμονάτο (συνταγή γιαγιάς), της Ρένας
  • Χαμομήλι

Προσφορές

Νέες Συνταγές

  • Λιποδιαλυτική σούπα
  • Βερύκοκα με μπέικον
  • Σούπα του Ιπποκράτη
  • Γλυκά μπισκοτάκια
  • Σούπα αποτοξίνωσης
  • Τσιπς μπανάνας
  • Σούπα για ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού
  • Σολομός με σαλάτα φινόκιο
Powered by WordPress | theme SG Grid