Σπιτικές Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

  • Ροσμπίφ (μοσχάρι ψητό της κατσαρόλας)

    Συνταγές: Κρεατικά
    Υλικά: , , , ,

    Για να συνοδέψετε μακαρόνια, ρύζι ή πατάτες τηγανητές, μια πολύ καλή ιδέα είναι το ροσμπίφ

    Ροσμπίφ (μοσχάρι ψητό της κατσαρόλας)
     
    Υλικά:

    1 1/2 κιλό μοσχάρι ψαχνό
    3 κρεμμύδια ξερά
    6 σκελίδες σκόρδο
    5 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
    4 ντομάτες ή μία κονσέρβα κονκασέ
    Λίγο ελαιόλαδο
    Λίγο κρασί
    Αλάτι πιπέρι

    Εκτέλεση:

    Καθαρίζουμε και κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια το κρεμμύδι. Παίρνουμε τις καθαρισμένες σκελίδες του σκόρδου, τις κόβουμε στη μέση και τις αλατοπιπερώνουμε. Πλένουμε το κρέας, και χωρίς να το κόψουμε με μυτερό μαχαίρι του ανοίγουμε 12 τρύπες σκορπισμένες σε όλη την επιφάνειά του. Σε κάθε μία τρύπα βάζουμε με το χέρι μας λίγο αλατοπίπερο και από ένα κομμάτι σκόρδο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει και κατόπιν προσθέτουμε το κρέας, το οποίο και γυρίζουμε από όλες τις μεριές να τσιγαριστεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να πάρει μία δυό βράσεις. Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει, γυρνώντας το κρέας ανά τακτά διαστήματα. Πριν μαγειρευτεί εντελώς, βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το ξαναβάζουμε στρώνοντας προσεκτικά τις φέτες και τις αφήνουμε να πάρουν μία τελική βράση με τη σάλτσα.
    Το ροσμπίφ συνοδεύεται άριστα από μακαρόνια, ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

    Rating: 4.2. From 643 votes.
    Please wait...

     
     
    Κρεατικά: κάντε κλικ εδώ για να δείτε το μενού.
    No Comments

Αφήστε ένα μήνυμα!

recipes

sintages

Μαγειρεύεις;

Δες τη δική σου συνταγή στη Ματιά!

 
Οι Συνταγές μας στο Google Plus
  κι οι Συνταγές μας στο FaceBook
 


Booking.com