Σπιτικές Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

  • Μπριζόλες γεμιστές με πατάτες στο φούρνο, της Βίκυς

    Συνταγές: Κρεατικά
    Υλικά: , , , , , , , ,

    Η Καμπέρου Βίκυ μας έστειλε την συνταγή για ένα μοναδικό σε γεύση φαγητό. Ακολουθήστε πιστά τις αναλυτικότατες οδηγίες της και γευθείτε μπριζόλες γεμιστές με πατάτες στο φούρνο. Όπως λέει και η ίδια, συνοδέψτε το με χωριάτικη σαλάτα και καλή σας όρεξη

    Μπριζόλες γεμιστές με πατάτες στο φούρνο, της Βίκυς
     
    Υλικά (για 4 άτομα):

    4 μπριζόλες χωρίς κόκαλο
    4 φέτες τυρί Fina
    2 ντοματούλες
    4 φέτες γαλοπούλα
    1 μεσαία πράσινη πιπεριά
    1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
    4 – 5 μέτριες πατάτες
    5 σκελίδες σκόρδο
    Ρίγανη
    Αλάτι, πιπέρι
    1 1/2 ποτήρι νερό
    1 ποτήρι ελαιόλαδο
    1 λεμόνι
    1 κουτάκι οδοντογλυφίδες

    Εκτέλεση:

    Σε ένα ταψάκι κόβουμε τις πατάτες μας όπως ακριβώς πρέπει για ψήσιμο στο φούρνο. Ψιλοκόβουμε το σκορδάκι, ρίχνουμε τη ρίγανη, το λάδι μας, αλάτι, πιπέρι και στύβουμε όλο το λεμόνι και το περιχύνουμε. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το ποτήρι με το νερό. Έχουμε ήδη προθερμάνει το φούρνο μας στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 1ωρίτσα περίπου μέχρι να μαλακώσουν (αν χρειαστεί φυσικά βλέπουμε αν έχει πιει το νεράκι και προσθέτουμε λίγο ακόμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος).
    Στη συνέχεια, αφού περιμένουμε να ψηθούν οι πατατούλες ετοιμάζουμε τις μπριζόλες. Φροντίστε τις μπριζόλες να τις πάρετε από το χασάπη σας έτσι ώστε να σας τις κόψει στο μέγεθος που πρέπει (ενημερώστε πως θέλετε να τις κάνετε γεμιστές… ξέρει εκείνος). Με ένα ηλεκτρικό μαχαίρι (κατά προτίμηση) ανοίξτε την κάθε μπριζόλα στη μέση (ή αλλιώς ζητήστε από το χασάπη να το κάνει). Γεμίστε τη με το τυράκι μας, την γαλοπούλα, την ντοματούλα (σε στρογγυλές φέτες), ρίξτε λίγο αλατάκι να πάρει γεύση η ντοματούλα και τις πιπεριές μας (κομμένες σε λουρίδες). Αφού τελειώσετε το γέμισμα, κλείνετε τις μπριζόλες μας με οδοντογλυφίδες. Αλατίστε, πιπερώστε, βάλτε ριγανίτσα κι από τις 2 πλευρές και με το χεράκι σας λαδώστε τες πάνω – κάτω. Εγώ τις ετοιμάζω σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λαδάκι (ελαιόλαδο), ρίξετε περίπου λίγο λιγότερο από μισό ποτήρι (του νερού λάδι) ίσα που να καλυφθεί η βάση του τηγανιού. Τις ψήνετε στη μεσαία εστία στο μάτι της κουζίνας (αν υπάρχει καπάκι, ακόμα καλύτερα) σίγουρα για 30λεπτα (με παρακολούθηση πάνω-κάτω).
    Είναι υπέροχο φαγητό, εμπιστευτείτε με… Σερβίρεται με χωριάτικη σαλάτα… Καλή επιτυχία…

    Σημείωση:
    Στη μεσαία εστία εννοώ, αναλόγως τους βαθμούς στης κάθε νοικοκυράς στην εστία, να είναι κάπου ούτε πολύ δυνατά ούτε πολύ σιγά.

    Τη συνταγή αυτή μας έστειλε η Καμπέρου Βίκυ και την ευχαριστούμε πολύ.

    Rating: 4.4. From 108 votes.
    Please wait...

     
     
    Κρεατικά: κάντε κλικ εδώ για να δείτε το μενού.
    No Comments

Αφήστε ένα μήνυμα!

recipes

sintages

Μαγειρεύεις;

Δες τη δική σου συνταγή στη Ματιά!

 
Οι Συνταγές μας στο Google Plus
  κι οι Συνταγές μας στο FaceBook