Σπιτικές Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

  • Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι και ελιές, της Ναταλίας

    Συνταγές: Θαλασσινά
    Υλικά: , , , , , ,

    Η Ναταλία Αχμέτ μας έστειλε μια καταπληκτική συνταγή. Φτιάξτε καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι και δώστε μια διαφορετική νότα στα νηστίσιμα γεύματα της Σαρακοστής

    Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι και ελιές, της Ναταλίας
     
    Υλικά:

    4 μεγάλα καλαμάρια
    200γρ. πλιγούρι
    1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
    1 φλιτζάνι ελιές Καλαμών
    Ελαιόλαδο
    3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    1 φύλλο δάφνης
    1 κονσέρβα ολόκληρα τοματάκια
    Αλάτι και πιπέρι

    Εκτέλεση:

    Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ώσπου να ροδίσουν. Έπειτα προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και χαμηλώνουμε την φωτιά. Μετά προσθέτουμε το πλιγούρι και τις ελιές. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε ώσπου το πλιγούρι να απορροφήσει όλα τα υγρά και να μαλακώσει. Βγάζουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο. Αφήνουμε το μίγμα κατά μέρος για να μαλακώσει ελαφρώς. Γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μίγμα και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τοματάκια με το αλατοπίπερο και το φύλλο δάφνης. Σε ένα ταψί βάζουμε τα καλαμάρια και περιχύνουμε το μίγμα. Προσθέτουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε στον φούρνο για 30-45 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου. Τέλος τα σερβίρουμε και τα απολαμβάνουμε.

    Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ναταλία Αχμέτ και την ευχαριστούμε πολύ.

    Rating: 4.5. From 150 votes.
    Please wait...

     
     
    Θαλασσινά: κάντε κλικ εδώ για να δείτε το μενού.
    No Comments

Αφήστε ένα μήνυμα!

recipes

sintages

Μαγειρεύεις;

Δες τη δική σου συνταγή στη Ματιά!

 
Οι Συνταγές μας στο Google Plus
  κι οι Συνταγές μας στο FaceBook