Συνταγές της Ματιάς
Συνταγές της Ματιάς
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • ΣΠΙΤΙ
  • ΤΑΞΙΔΙΑ
  • ΕΙΔΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
  • ΠΙΣΤΗ

Συνταγές της Ματιάς

Οι καλύτερες συνταγές με μια Ματιά!

εύκολες και νόστιμες συνταγές που όλοι θέλουν να δοκιμάσουν

Γριβάδι πλακί στο φούρνο, της Ερμιόνης

  • Θαλασσινά
Υλικά:

1 γριβάδι (λιμνίσιο ψάρι)
1 κιλό ντομάτες φρέσκες
1/2 κιλό πράσινες πιπεριές φρέσκες
1 ματσάκι μαϊντανό
2-3 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
15 κουταλιές της σούπας τριμμένο παξιμάδι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Παίρνουμε ένα γριβάδι τουλάχιστον 2 κιλών (φροντίζουμε να είναι θηλυκό για να έχουμε και το χαβιάρι, κι αυτό σημαίνει ότι την εποχή της αναπαραγωγής τους -Μάρτιος και Απρίλιος- δεν γίνεται να το βρούμε).
Αφαιρούμε την ουρά και το κεφάλι, καθαρίζουμε τα εντόσθια, το κόβουμε σε φέτες – μερίδες, αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε στο κέντρο ενός ρηχού ταψιού. Αν έχουμε χαβιάρι βάζουμε στο κέντρο της κάθε φέτας από μια κουταλιά χαβιάρι.
Κόβουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε οριζόντιες φέτες, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, ενώ τις σκελίδες του σκόρδου τις βάζουμε ολόκληρες, και τα τοποθετούμε στο ταψί, ολόγυρα στις φέτες του ψαριού.
Καλύπτουμε το το ψάρι με το τριμμένο παξιμάδι και το λάδι εναλλάξ για δύο-τρεις στρώσεις.
Όσο παξιμάδι περισσέψει το πασπαλίζουμε στο υπόλοιπο ταψί και ρίχνουμε και μπόλικο λάδι.
Πασπαλίζουμε το ψάρι με κόκκινο γλυκό πιπέρι.
Ψήσιμο: Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και σε υψηλή θερμοκρασία (250 βαθμούς) για 1 ώρα, χωρίς να το σκεπάσουμε (για να ψηθεί κι όχι να βράσει). Δεν χαμηλώνουμε την θερμοκρασία του φούρνου, αλλά προσέχουμε να να «βρέχουμε» κάθε τόσο το ψάρι, ώστε να μην ξεροψηθεί πριν της ώρας του.
Καλή μας όρεξη!
Σημείωση: Το κεφάλι και την ουρά ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΤΑΜΕ, ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΟΥΠΑ Ή «ΣΑΛΤΣΙΣΤΟ» (δηλ. βραστά με σάλτσα από καρύδια, σκόρδο και ζωμό ψαριού), αλλά αυτό είναι μια άλλη συνταγή!

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Ερμιόνη Μαντζούρα-Κίτσου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!



Κάντε κλικ παρακάτω για να δείτε το αντίστοιχο μενού:
Θαλασσινά

Rating: 4.7. From 128 votes.
Please wait...

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κοινοποιήστε στο Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Σχετικά

γριβάδι μαϊντανό ντομάτες παξιμάδι πιπεριές σκόρδο
Απρίλιος 6, 2010

Post navigation

Κάπαρη τουρσί → ← Μακαρόνια με λαχανικά και σόγια σως, της Λίτσας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


5 Υλικά - Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές

Ανοιξιάτικες συνταγές
  • Vegan
  • Γλυκά
  • Διαβητικών
  • Διαίτης
  • Διασήμων
  • Διάφορα
  • Διεθνής Κουζίνα
  • Εκδηλώσεις
  • Εποχιακά
  • Εύκολες συνταγές
  • Θρησκεία
  • Κολπάκια
  • Κουζίνα
  • Νηστίσιμα
  • Οικονομικά γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ορεκτικά
  • Παράδοση
  • Παραδοσιακές Συνταγές
  • Περίσσεψε
  • Πολίτικη Κουζίνα
  • Πολύ φθηνές συνταγές
  • Σάλτσες
  • Σνακ
  • Συνταγές του απατεώνα
  • Τεχνικές
  • Υγιεινή διατροφή
  • Φαγητά
    • Αλμυρές πίτες
    • Διάφορα φαγητά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Κρεατικά
    • Λαχανικά
    • Όσπρια
    • Πουλερικά
    • Σούπες
    • Φαγητά χωρίς αλάτι

Τοπ Συνταγές

  • Βασική ζύμη για τάρτες και ταρτάκια
  • Η καλύτερη ζύμη για πίτσα
  • Κρέμα παγωτού με φρέσκο γάλα, της Παρασκευής
  • Σοκολατάκια μπανόφι με μπισκότο (banoffee)
  • Πώς βράζουμε μακαρόνια (Τεχνικές μαγειρικής)
  • Όταν δεν πήζει η κρέμα γάλακτος
  • Εύκολο κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι πορτοκάλι

Προσφορές

Νέες Συνταγές

  • «5 Υλικά – Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές», Τζέιμι Όλιβερ
  • Σοκολατένια ζύμη με φουντούκια
  • Πανετόνε (Panettone) στον αρτοπαρασκευαστή, της Αντιγόνης
  • Καναπεδάκια με ροκφόρ και καρύδι
  • Τριπλο-σοκολατένιο κέικ με μπανάνα
  • Κέικ πορτοκαλιού νηστίσιμο
  • Σαλάτα με πορτοκάλι, της Χριστίνας Κ.
  • «Piece of cake», Άκης Πετρετζίκης
Powered by WordPress | theme SG Grid