Συνταγές της Ματιάς
Συνταγές της Ματιάς
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • ΣΠΙΤΙ
  • ΤΑΞΙΔΙΑ
  • ΕΙΔΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
  • ΠΙΣΤΗ

Συνταγές της Ματιάς

Οι καλύτερες συνταγές με μια Ματιά!

εύκολες και νόστιμες συνταγές που όλοι θέλουν να δοκιμάσουν

Νόστιμο ριζότο, της Μαρίας

  • Ζυμαρικά
Υλικά:

1 ρύζι για ριζότο
Μερικά φύλλα φρέσκο σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια (το πράσινο μέρος)
Μια φρέζα σαφράν
Λίγα μανιτάρια κονσέρβα (ανάλογα πόσα θέλουμε)
1 κύβο ζωμό κρέατος (προαιρετικά ή ζωμός λαχανικών)
Ένα ποτηράκι λευκό κρασί
Λίγο βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι λευκό ή ότι άλλο θέλουμε
Παρμεζάνα για το τέλος

Εκτέλεση:

Καταρχήν βράζουμε νερό για να είναι έτοιμο, υπολογίζουμε ότι για κάθε κούπα ρύζι αναλογούν 2,5 κούπες νερό. Αφού βράσει ρίχνουμε τον κύβο και το σαφράν και ανακατεύουμε για να διαλυθούν.
Σε αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να διαλυθεί και ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα φύλλα του σπανακιού και του κρεμμυδιού και τα μανιτάρια για να σωταριστούν.
Αφού γίνει αυτό ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για μισό λεπτό να βράσει μαζί με τα υλικά. Κατόπιν ρίχνουμε το ρύζι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε για λίγο ώστε να πάρει την γεύση το ρύζι και να τσιγαριστεί. Ρίχνουμε το νερό που έχουμε διαλύσει τον κύβο και το σαφράν, ρίχνουμε λίγο αλάτι (πιθανώς το χρειάζεται) και λίγο πιπεράκι. Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο και αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας που και που.
Έχετε υπ’ όψιν σας ότι αν η κατσαρόλα δεν είναι αντικολλητική θα χρειαστεί να ανακατεύετε συχνά οπότε πιθανώς το ριζότο να θέλει λιγάκι παραπάνω νερό, να έχετε έτοιμο βρασμένο σε αυτή την περίπτωση.
Καλή επιτυχία.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Τριανταφύλλου Μαρία και την ευχαριστούμε πολύ.

Rating: 4.7/5. From 85 votes.
Please wait...

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Click to share on Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Παρόμοιες συνταγές:

  • Γιορτινό πράσινο ριζότο
  • Ρύζι με μανιτάρια της παρέας
  • Ριζότο καρότου
  • Φιλέτο μοσχάρι με Brown σως, της Κάρεν
  • Γιουβέτσι, του Παναγιώτη
  • Μακαρόνια με λαχανικά
  • Ρύζι στο φούρνο με μανιτάρια
  • Ριζότο στο φούρνο με παρμεζάνα
βούτυρο κρασί κρεμμυδάκια κύβο βοδινού μανιτάρια παρμεζάνα ρύζι σαφράν σπανάκι
Αύγουστος 11, 2009

Post navigation

Πέννες με λαχανικά, της Βάσως → ← Κολοκυθοανθοί (κολοκυθανθοί ή άνθη κολοκυθιού)

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Νηστίσιμες Συνταγές
  • Vegan
  • Γλυκά
  • Διαβητικών
  • Διαίτης
  • Διασήμων
  • Διάφορα
  • Διεθνής Κουζίνα
  • Εκδηλώσεις
  • Εποχιακά
  • Εύκολες συνταγές
  • Θρησκεία
  • Κολπάκια
  • Κουζίνα
  • Νηστίσιμα
  • Οικονομικά γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ορεκτικά
  • Παράδοση
  • Παραδοσιακές Συνταγές
  • Περίσσεψε
  • Πολίτικη Κουζίνα
  • Πολύ φθηνές συνταγές
  • Σάλτσες
  • Σνακ
  • Συνταγές του απατεώνα
  • Τεχνικές
  • Υγιεινή διατροφή
  • Φαγητά
    • Αλμυρές πίτες
    • Διάφορα φαγητά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Κρεατικά
    • Λαχανικά
    • Όσπρια
    • Πουλερικά
    • Σούπες
    • Φαγητά χωρίς αλάτι

Τοπ Συνταγές

  • Η καλύτερη ζύμη για πίτσα
  • Λικεράκι από ξύσμα περγαμόντου, της Σοφίας
  • Μπεσαμέλ με γάλα εβαπορέ
  • Κοτόπουλο λεμονάτο (συνταγή γιαγιάς), της Ρένας
  • Ζύμη για κρέπες (περίπου 30–40 κρέπες)
  • Ρύζι στο φούρνο
  • Ζύμη για ψωμί τσιαπάτα - Βασική συνταγή Ciabatta
  • Σούπα λαχανικών για γρήγορο κάψιμο λίπους

Προσφορές

Νέες Συνταγές

  • Χριστουγεννιάτικο δεντράκι σαλάτας
  • Λιποδιαλυτική σούπα
  • Βερύκοκα με μπέικον
  • Σούπα του Ιπποκράτη
  • Γλυκά μπισκοτάκια
  • Σούπα αποτοξίνωσης
  • Τσιπς μπανάνας
  • Σούπα για ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού
Powered by WordPress | theme SG Grid