Συνταγές της Ματιάς
Συνταγές της Ματιάς
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • ΣΠΙΤΙ
  • ΤΑΞΙΔΙΑ
  • ΕΙΔΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
  • ΠΙΣΤΗ

Συνταγές της Ματιάς

Οι καλύτερες συνταγές με μια Ματιά!

εύκολες και νόστιμες συνταγές που όλοι θέλουν να δοκιμάσουν

Σπιτική φοκάτσια

Σπιτική φοκάτσια φτιαγμένη με παραδοσιακή ιταλική συνταγή και το μεράκι το δικό σας. Δοκιμάστε την!

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κοινοποιήστε στο Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Διάφορα φαγητά
  • Διεθνής Κουζίνα
Σπιτική φοκάτσια

Υλικά:

3 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά μαγιά ξερή
3/4 κούπας σάλτσα για φοκάτσια
1 1/2 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
1 1/2 κούπα ζεστό νερό
1 1/4 κουταλάκι αλάτι
Πεπερόνι, ελιές, πιπεριά ή ό,τι άλλο θέλουμε
Λίγο βασιλικό (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Στο μπωλ του μίξερ χτυπάμε 1 1/2 κούπα ζεστό νερό, τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο, το αλάτι, τη μαγιά και το αλεύρι. Χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Σε ένα ταψί 23×35 ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε μέσα του το μείγμα μας (είναι πολύ κολλώδες αλλά έτσι πρέπει να είναι), σκεπάζουμε το ταψί με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185 βαθμούς. Κάνουμε δαχτυλιές σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και την αλείφουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ψήνουμε τη φοκάτσια για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει για πέντε λεπτά.
Μεταφέρουμε τη φοκάτσια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Απλώνουμε πάνω της σάλτσα για φοκάτσια και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με την μισή μοτσαρέλα. Βάζουμε πιπεριές, ελιές, πεπερόνι ή ό,τι επιθυμούμε και τέλος ρίχνουμε και την υπόλοιπη μοτσαρέλα. Βάζουμε ξανά στον φούρνο για πέντε περίπου λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και στη συνέχεια κόβουμε και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με βασιλικό.



Κάντε κλικ παρακάτω για να δείτε το αντίστοιχο μενού:
Διάφορα φαγητά Διεθνής Κουζίνα

Rating: 4.8. From 70 votes.
Please wait...

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κοινοποιήστε στο Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Σχετικά

αλεύρι βασιλικό ελιές μαγιά μοτσαρέλα πεπερόνι πιπεριές σάλτσα
Φεβρουάριος 26, 2015

Post navigation

Μπράουνις (Brownies) σοκολάτας → ← Σάλτσα για φοκάτσια και πίτσα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


5 Υλικά - Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές

Ανοιξιάτικες συνταγές
  • Vegan
  • Γλυκά
  • Διαβητικών
  • Διαίτης
  • Διασήμων
  • Διάφορα
  • Διεθνής Κουζίνα
  • Εκδηλώσεις
  • Εποχιακά
  • Εύκολες συνταγές
  • Θρησκεία
  • Κολπάκια
  • Κουζίνα
  • Νηστίσιμα
  • Οικονομικά γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ορεκτικά
  • Παράδοση
  • Παραδοσιακές Συνταγές
  • Περίσσεψε
  • Πολίτικη Κουζίνα
  • Πολύ φθηνές συνταγές
  • Σάλτσες
  • Σνακ
  • Συνταγές του απατεώνα
  • Τεχνικές
  • Υγιεινή διατροφή
  • Φαγητά
    • Αλμυρές πίτες
    • Διάφορα φαγητά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Κρεατικά
    • Λαχανικά
    • Όσπρια
    • Πουλερικά
    • Σούπες
    • Φαγητά χωρίς αλάτι

Τοπ Συνταγές

  • Βασική ζύμη για τάρτες και ταρτάκια
  • Η καλύτερη ζύμη για πίτσα
  • Κρέμα παγωτού με φρέσκο γάλα, της Παρασκευής
  • Σοκολατάκια μπανόφι με μπισκότο (banoffee)
  • Πώς βράζουμε μακαρόνια (Τεχνικές μαγειρικής)
  • Όταν δεν πήζει η κρέμα γάλακτος
  • Εύκολο κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι πορτοκάλι

Προσφορές

Νέες Συνταγές

  • «5 Υλικά – Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές», Τζέιμι Όλιβερ
  • Σοκολατένια ζύμη με φουντούκια
  • Πανετόνε (Panettone) στον αρτοπαρασκευαστή, της Αντιγόνης
  • Καναπεδάκια με ροκφόρ και καρύδι
  • Τριπλο-σοκολατένιο κέικ με μπανάνα
  • Κέικ πορτοκαλιού νηστίσιμο
  • Σαλάτα με πορτοκάλι, της Χριστίνας Κ.
  • «Piece of cake», Άκης Πετρετζίκης
Powered by WordPress | theme SG Grid