Σπιτικές Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

  • Παραδοσιακή χωριάτικη σπανακοτυρόπιτα

    Συνταγές: Αλμυρές πίτες
    Υλικά: , , , , , , , , , , ,

    Είναι απλά τέλεια! Δοκιμάστε αυτή την συνταγή για χωριάτικη παραδοσιακή σπανακοτυρόπιτα και θα γλύφετε τα δάκτυλα σας!

    Παραδοσιακή χωριάτικη σπανακοτυρόπιτα
     
    Υλικά:

    1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
    1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο
    4-5 πράσα
    2 κρεμμύδια ξερά
    1 ματσάκι άνηθο
    1 ματσάκι μυρώνια
    1 ματσάκι μάραθο
    2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
    300γρ. φέτα
    2 αυγά
    Λίγο γάλα
    1 κουταλάκι κανέλα
    Αλάτι, πιπέρι
    Ελαιόλαδο

    Εκτέλεση:

    Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας και τα μυρωδικά μας. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας τακτικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, την κανέλα, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για δέκα – δεκαπέντε λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και αφήνουμε τη γέμιση για τη σπανακοτυρόπιτα μας, να γίνει. Όταν έχουν φύγει τα περισσότερα υγρά αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας. Μόλις χλιάνει ρίχνουμε την φέτα θρυμματισμένη και τα αυγά χτυπημένα με λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και στρώνουμε ένα – ένα τα περισσότερα φύλλα αλείφοντας τα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο. Βάζουμε και τη γέμιση, τη στρώνουμε να γίνει ισόπαχη και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Λαδώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια το πάνω φύλλο, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ρίχνουμε λίγο γάλα στα φύλλα προσέχοντας να πάει γύρω-γύρω στο ταψί εκεί που είναι μαζεμένο το φύλλο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ξεροψηθεί.

    Rating: 4.3. From 114 votes.
    Please wait...

     
     
    Αλμυρές πίτες: κάντε κλικ εδώ για να δείτε το μενού.
    No Comments

Αφήστε ένα μήνυμα!

recipes

sintages

Μαγειρεύεις;

Δες τη δική σου συνταγή στη Ματιά!

 
Οι Συνταγές μας στο Google Plus
  κι οι Συνταγές μας στο FaceBook