Συνταγές της Ματιάς
Συνταγές της Ματιάς
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • ΣΠΙΤΙ
  • ΤΑΞΙΔΙΑ
  • ΕΙΔΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
  • ΠΙΣΤΗ

Συνταγές της Ματιάς

Οι καλύτερες συνταγές με μια Ματιά!

εύκολες και νόστιμες συνταγές που όλοι θέλουν να δοκιμάσουν

Κιμαδοπιτάκια στον φούρνο με δροσερή σάλτσα

  • Αλμυρές πίτες
Υλικά:

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
3 σκελίδες σκόρδο
2 κρασοπότηρα κόκκινο κρασί
2 φρυγανιές τριμμένες
2 αυγά
Λίγο μαϊντανό ή δυόσμο ψιλοκομμένο
Λίγο κύμινο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Υλικά για τη σάλτσα:
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
1 λεμόνι
Λίγο δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, καθαρίζουμε το σκόρδο, του αφαιρούμε το φύτρο και το κόβουμε σε μέτρια κομματάκια. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο μέχρι ν’ αρχίσει να αλλάζει χρώμα. Προσθέτουμε τον κιμά κι ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να τσιγαριστεί εντελώς. Ρίχνουμε και το κρασί και στη συνέχεια τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά μας και ελάχιστο νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε τον κιμά μας να σιγοβράσει μέχρι να σωθεί το ζουμί του. Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά με λίγο πιπέρι, ελάχιστο αλάτι, τα ρίχνουμε στη γέμιση, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και την τριμμένη φρυγανιά.
Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και το κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες με το ίδιο πλάτος, περίπου όσο ένας δείκτης. Σε κάθε λωρίδα βάζουμε λίγη απ’ τη γέμιση του κιμά και διπλώνουμε το φύλλο σε τριγωνάκια. Στο τέλος βρέχουμε λίγο νερό στο δάχτυλό μας, το ακουμπάμε στην άκρη του φύλλου και διπλώνουμε ώστε να κλείσει καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και αραδιάζουμε τα κιμαδοπιτάκια σε ένα ταψί που το έχουμε λαδώσει ελαφρά. Όταν γεμίσουμε το ταψί μας με κιμαδοπιτάκια, με ένα πινέλο τα λαδώνουμε από την πάνω της πλευρά και τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο.
Όσο περιμένουμε να ψηθούν τα κιμαδοπιτάκια, θα ετοιμάσουμε την σάλτσα μας. Πλένουμε το λεμόνι καλά και ξύνουμε λίγη απ’ την φλούδα του στον τρίφτη. Στη συνέχεια το στίβουμε και ψιλοκόβουμε το δυόσμο. Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ξύσμα του λεμονιού, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον δυόσμο κι ανακατεύουμε καλά ρίχνοντας λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού. Μπορούμε χυμό ανάλογα με το γούστο μας, συνήθως το μισό ή και λίγο παραπάνω απ’ το χυμό ενός λεμονιού. Αν βρίσκουμε τη σάλτσα μας είναι πολύ πηχτή, προαιρετικά, μπορούμε να την αραιώσουμε λίγο με 2-3 κουταλιές παγωμένο νερό.

Rating: 4.8/5. From 73 votes.
Please wait...

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Click to share on Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Παρόμοιες συνταγές:

  • Κιμαδόπιτα
  • Κεφτεδάκια, της Χριστίνας
  • Κεφτέδες light με σάλτσα
  • Ρολό κιμά με σάλτσα ντομάτας
  • Γιαουρτλού κεμπάπ, του Χρήστου
  • Σουτζουκάκια της γιαγιάς
  • Κεφτεδάκια γαλοπούλας με σάλτσα ντομάτας
  • Ρεβυθοκεφτέδες με σάλτσα ντομάτας
αυγά γιαούρτι δυόσμο κιμά κρασί κύμινο λεμόνια μαϊντανό ντομάτες σκόρδο φρυγανιά φύλλο
Ιανουάριος 17, 2011

Post navigation

Ρολό κιμά με σάλτσα ντομάτας → ← Μαρινάδα για μαγειρευτό κρέας ή κοτόπουλο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Νηστίσιμες Συνταγές
  • Vegan
  • Γλυκά
  • Διαβητικών
  • Διαίτης
  • Διασήμων
  • Διάφορα
  • Διεθνής Κουζίνα
  • Εκδηλώσεις
  • Εποχιακά
  • Εύκολες συνταγές
  • Θρησκεία
  • Κολπάκια
  • Κουζίνα
  • Νηστίσιμα
  • Οικονομικά γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ορεκτικά
  • Παράδοση
  • Παραδοσιακές Συνταγές
  • Περίσσεψε
  • Πολίτικη Κουζίνα
  • Πολύ φθηνές συνταγές
  • Σάλτσες
  • Σνακ
  • Συνταγές του απατεώνα
  • Τεχνικές
  • Υγιεινή διατροφή
  • Φαγητά
    • Αλμυρές πίτες
    • Διάφορα φαγητά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Κρεατικά
    • Λαχανικά
    • Όσπρια
    • Πουλερικά
    • Σούπες
    • Φαγητά χωρίς αλάτι

Τοπ Συνταγές

  • Η καλύτερη ζύμη για πίτσα
  • Ζύμη για κρέπες (περίπου 30–40 κρέπες)
  • Κέικ λεμόνι με εύκολο μέτρημα
  • Σούπα λαχανικών για γρήγορο κάψιμο λίπους
  • Μπεσαμέλ με γάλα εβαπορέ
  • Εύκολο κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι πορτοκάλι
  • Κοτόπουλο λεμονάτο (συνταγή γιαγιάς), της Ρένας
  • Χαμομήλι

Προσφορές

Νέες Συνταγές

  • Λιποδιαλυτική σούπα
  • Βερύκοκα με μπέικον
  • Σούπα του Ιπποκράτη
  • Γλυκά μπισκοτάκια
  • Σούπα αποτοξίνωσης
  • Τσιπς μπανάνας
  • Σούπα για ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού
  • Σολομός με σαλάτα φινόκιο
Powered by WordPress | theme SG Grid