Σπιτικές Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

  • Έχει λίγη μανούρα η παρασκευή της, αλλά αυτή η αρωματική τάρτα με λαχανικά και μπεσαμέλ αξίζει κάθε λεπτό που θα της αφιερώσετε. Δοκιμάστε την όταν βρείτε λίγο χρόνο και θα μας θυμηθείτε!

    Αρωματική τάρτα με λαχανικά και μπεσαμέλ
     
    Υλικά για τη ζύμη της τάρτας:

    1/2 κιλό αλεύρι
    1 αυγό
    1 πακέτο φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    Αλάτι
    Μια πρέζα ζάχαρη
    Λίγο βούτυρο ακόμη για άλειμμα του ταψιού
    Υλικά για τη γέμιση:
    4 κολοκυθάκια
    1 πακέτο μανιτάρια
    3 πιπεριές χρωματιστές ή πράσινες
    2 καρότα
    1 μικρό φινόκιο
    4 κουταλιές βούτυρο
    1-2 κουταλιές σιμιγδάλι
    Αλάτι, πιπέρι
    Υλικά για την μπεσαμέλ:
    1/2 λίτρο γάλα
    1/2 κιλό κίτρινα τυριά τριμμένα
    4 κουταλιές αλεύρι
    4 κουταλιές βούτυρο
    Αλάτι, πιπέρι
    Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο

    Εκτέλεση:

    Πρώτα ετοιμάζουμε τη ζύμη για τη βάση της τάρτας μας. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα αναμειγνύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και το αυγό και τρίβουμε τη ζύμη με τα δάχτυλά μας μέχρι να τριφτεί. Προσθέτουμε λίγο νερό (περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας) και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη εύπλαστη και απαλή. Απλώνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί ώστε να καλύψει και μέρος του τοιχώματος.
    Τώρα θα ετοιμάσουμε τη γέμιση της τάρτας μας. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε μικρά κομματάκια. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά μας. Αλατοπιπερώνουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε 2-3 κουταλιές νερό ώστε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά με καπακωμένο τηγάνι. Μόλις μαγειρευτούν προσθέτουμε το σιμιγδάλι ώστε να απορροφήσει όλα τα υγρά των λαχανικών και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τα λαχανικά μας να κρυώσουν.
    Μέχρι να κρυώσουν κάπως τα λαχανικά μας εμείς θα φτιάξουμε τη μπεσαμέλ. Σε μια γαλατιέρα ζεσταίνουμε το γάλα. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε και σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας έντονα και διαρκώς. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο συνεχίζοντας το βράσιμο και το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ μας. Αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
    Στο ταψί μας, πάνω από τη βάση της τάρτας στρώνουμε τα λαχανικά μας και από πάνω τους απλώνουμε τη μπεσαμέλ. Ψήνουμε στη κάτω σχάρα του φούρνου μας για τρία τέταρτα της ώρας περίπου μέχρι να πάρει χρώμα, στους 175 βαθμούς.

    Rating: 4.0. From 88 votes.
    Please wait...

     
     
    Αλμυρές πίτες: κάντε κλικ εδώ για να δείτε το μενού.
    No Comments

Αφήστε ένα μήνυμα!

recipes

sintages

Μαγειρεύεις;

Δες τη δική σου συνταγή στη Ματιά!

 
Οι Συνταγές μας στο Google Plus
  κι οι Συνταγές μας στο FaceBook