Σούπα του κουρσάρου
Μια συνταγή που μας έρχεται από το μαγειρείο ενός λογοτεχνικού πειρατικού πλοίου. Δοκιμάστε την και… βίρα τις άγκυρες!
Μια συνταγή που μας έρχεται από το μαγειρείο ενός λογοτεχνικού πειρατικού πλοίου. Δοκιμάστε την και… βίρα τις άγκυρες!
Είναι νόστιμο, θρεπτικό και σε καμία περίπτωση συνηθισμένο. Μαγειρέψτε πιλάφι θαλασσινών με πλιγούρι και… όσοι το δοκιμάσουν θα σας λατρέψουν!
Φτιάξτε ονειρεμένα λιγκουίνι με μύδια, ακολουθώντας την συνταγή που μας έστειλε η Λουκία Βούη και… καλή σας όρεξη!
Θα φανταζόσαστε ότι μπορείτε να απολαύσετε τα μύδια σε σουβλάκι; Κι όμως όχι μόνο μπορείτε, αλλά είναι και πεντανόστιμα! Δοκιμάστε την συνταγή που μας έστειλε ο Χρήστος και πιείτε και ένα ουζάκι στην υγειά του!
Ουζομεζές πρώτης τάξεως, τα τηγανητά μύδια. Δοκιμάστε την συνταγή και απολαύστε τα με καλή παρέα και φυσικά… ουζάκι με πάγο!
Να μια πίτσα που μυρίζει θάλασσα και καλοκαίρι. Φτιάξτε την, και απολαύστε την με ουζάκι και καλή παρέα!
Εύκολα και γρήγορα, ετοιμάστε ένα εξαιρετικό πιάτο με μύδια! Ακολουθείστε την συνταγή αυτή και η επιτυχία είναι σίγουρη!
Συνταγή που μας έστειλε η Εύη Λεοντίου, για μια πεντανόστιμη και νηστίσιμη σάλτσα, η οποία συνοδεύει άριστα τα ζυμαρικά της αρεσκείας μας!
Την πολίτικη αυτή συνταγή μαγείρευε η γιαγιά Βούλα καθώς και η μαμά Βούλα.
Υλικά: 1 κιλό μύδια 1 μεγάλο κρεμμύδι 3 κουταλιές βούτυρο 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί Χυμό μισού μικρού λεμονιού Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά τα μύδια, τρίβοντάς τα […]
Υλικά: 1 κιλό μύδια με το κέλυφος 3 – 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος 1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί 1 γρ. σαφράν (προαιρετικά) 1 […]
Υλικά: 1 κιλό μύδια 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 κούπες ρύζι Καρολίνα Αλάτι Πιπέρι Λάδι Εκτέλεση: Βάζουμε σε ένα λεκανάκι τα μύδια να είναι σκεπασμένα με νερό και τα αφήνουμε για […]
Υλικά: Θαλασσινά (χταπόδι, μύδια, στρείδια, καλαμάρι, γαρίδες κτλ) 2 κουταλάκια του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη λίγο ελαιόλαδο 1 ποτήρι του κρασιού ούζο 1 λεμόνι Εκτέλεση: Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε τα θαλασσινά […]