Σπιτικές Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

 • Βανίλια (τι είναι και πως την χρησιμοποιούμε)

  Συνταγές: Τεχνικές
  Υλικά: ,

  Μπερδευτήκατε με τις βανίλιες; Εδώ είμαστε εμείς! :)

  Βανίλια (τι είναι και πως την χρησιμοποιούμε)
   

  Βανίλια

  Σε πολλές συνταγές χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε αληθινή βανίλια. Αγοράζουμε λοιπόν ένα λοβό βανίλιας και…; Μην ανησυχείτε, γι’ αυτό το «και» είμαστε εδώ, για να σας πούμε τη συνέχεια.
  Λοιπόν παίρνουμε ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι (χωρίς δοντάκια). Σχίζουμε με το μαχαίρι κατά μήκος το φασόλι της βανίλιας και ξύνουμε απαλά την εσωτερική πλευρά του για να πάρουμε όλο το περιεχόμενό του. Στη συνέχεια το ρίχνουμε στο δοχείο με τα υλικά μας και όλα βαίνουν καλώς. Έχετε υπόψιν σας πως συνήθως όταν βάζουμε αληθινή βανίλια, μετά χρειάζεται να σουρώσουμε το μείγμα μας.
  Τι μπορούμε να κάνουμε με το άδειο λοβό της βανίλιας; Μπορούμε αν θέλουμε να τον βάλουμε μέσα στο βάζο της ζάχαρης για να της δώσει το υπέροχο άρωμα της βανίλιας.
  Μπερδευτήκατε με τις βανίλιες;
  Αληθινή βανίλια: Φυτικό προϊόν. Είναι ο καρπός -μια επιμήκης κάψα- του φυτού Βανίλια. Την βρίσκουμε συσκευασμένη σε πλαστική ή και γυάλινη θήκη στα καταστήματα μπαχαρικών και στα σούπερ μάρκετ.
  Βανίλια ή βανίλια σε φιαλίδιο ή βανιλίνη (αυτό το μικρό λευκό με το κόκκινο καπάκι): Είναι η πιο διαδεδομένη στην σπιτική κουζίνα βανίλια, που αν και δεν είναι σαν την φυσική κάνει μια χαρά τη δουλειά της.
  Βανίλια ή υποβρύχιο: Το γλυκό των παιδικών χρόνων των μεγαλυτέρων από εμάς. Μαστιχωτό ζαχαρώδες γλύκισμα (άλλες φορές με άρωμα βανίλιας και άλλες με άρωμα μαστίχας) που σερβιριζόταν πάνω σε κουτάλι μέσα σε ποτήρι με κρύο νερό (από εκεί και το υποβρύχιο).
  Βανιλέτα: Βρίσκεται σε μικρά χάρτινα σακουλάκια που περιέχουν ένα μείγμα ζάχαρης και αρώματος βανίλιας.

  Rating: 4.0. From 72 votes.
  Please wait...

   
   
  Τεχνικές: κάντε κλικ εδώ για να δείτε το μενού.
  No Comments

Αφήστε ένα μήνυμα!

recipes

sintages

Μαγειρεύεις;

Δες τη δική σου συνταγή στη Ματιά!

 
Οι Συνταγές μας στο Google Plus
  κι οι Συνταγές μας στο FaceBook
 


Booking.com