Σπιτικές Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

  • Κρακεράκια χωρίς γλουτένη

    Συνταγές: Σνακ
    Υλικά: , , , ,

    Σπιτικά κρακεράκια χωρίς γλουτένη με τυρένια γεύση και άρωμα μοναδικό! Δοκιμάστε τα και θα τα λατρέψετε!

    Κρακεράκια χωρίς γλουτένη
     

    Κρακεράκια χωρίς γλουτένη

    Υλικά:

    130γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
    300γρ. σκληρό κίτρινο τυρί (τριμμένο)
    3 κουταλιές παρμεζάνα
    4 κουταλιές κρύο βούτυρο
    3 κουταλιές κρύο γάλα
    Ελάχιστο αλάτι (προαιρετικά)

    Εκτέλεση:

    Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το αλεύρι χωρίς γλουτένη, το τριμμένο κίτρινο τυρί, την παρμεζάνα και ελάχιστο αλάτι. Δουλεύουμε το μείγμα μας μέχρι να γίνει ψίχουλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και το δουλεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει μεγάλα ψίχουλα. Προσθέτουμε και το κρύο γάλα και δουλεύουμε πάλι το μείγμα μας. Βγάζουμε τη ζύμη από το μπλέντερ και τη δουλεύουμε με τα χέρια μας πάνω σε επιφάνεια εργασίας. Τυλίγουμε την ζύμη μας με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να σταθεί για τουλάχιστον μισή ώρα.
    Απλώνουμε την ζύμη μας με πλάστη πάνω στην επιφάνεια εργασίας και κόβουμε με πολύ μικρό κουπ πατ ή κόβουμε με μαχαίρι τετραγωνάκια ζύμης και τα αραδιάζουμε πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Εάν έχουμε κόψει με κουπ πατ συγκεντρώνουμε τη ζύμη και την ξαναστρώνουμε, κόβουμε με κουπ πατ μέχρι να εξαντληθεί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά τα κρακεράκια μας. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα απολαύσουμε.

    Rating: 4.5. From 87 votes.
    Please wait...

     
     
    Σνακ: κάντε κλικ εδώ για να δείτε το μενού.
    No Comments

Αφήστε ένα μήνυμα!

recipes

sintages

Μαγειρεύεις;

Δες τη δική σου συνταγή στη Ματιά!

 
Οι Συνταγές μας στο Google Plus
  κι οι Συνταγές μας στο FaceBook