Υλικά:
1 φρατζόλα ψωμί μπαγιάτικο
1 σκόρδο (ή ανάλογα με το γούστο μας)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κουταλιές ξύδι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το ψωμί από την κόρα. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το ψωμί και ρίχνουμε νερό να το καλύψει. Το αφήνουμε να μουσκέψει και μετά το στύβουμε με τα χέρια μας αλλά όχι πάρα πολύ, για να μη στεγνώσει τελείως. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα υλικά και τα δουλεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει αλοιφή.