Συνταγές της Ματιάς
Συνταγές της Ματιάς
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • ΣΠΙΤΙ
  • ΤΑΞΙΔΙΑ
  • ΕΙΔΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
  • ΠΙΣΤΗ

Συνταγές της Ματιάς

Οι καλύτερες συνταγές με μια Ματιά!

εύκολες και νόστιμες συνταγές που όλοι θέλουν να δοκιμάσουν

Παστίτσιο Πολίτικο, του Παναγιώτη

  • Πολίτικα φαγητά
Υλικά:

800 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
(μπορεί να γίνει και με βίδες ή σελινάκι)
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 τομάτες πολτοποιημένες
1 κουταλιά της σούπας πάστα τομάτας
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
1 φλυτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
200 γρ. φέτα τριμμένη (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι, 1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
Υλικά για την μπεσαμέλ:
5 κουταλιές της σούπας βιτάμ
8 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 λίτρο γάλα
Αλάτι, άσπρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο
1 αβγό
Γραβιέρα ή κεφαλοτύρι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να είναι έτοιμα για φάγωμα. Τα σουρώνουμε και τα στρώνουμε στο ταψί μας. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια -φρέσκα και ξερά- με το λάδι. Προσέχουμε να μην καούν. Βάζουμε τον κιμά και τον πιέζουμε καλά για αρκετή ώρα ανακατεύοντας ώσπου να διαλυθούν όλοι οι κόμποι του. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον χυμό τομάτας, τον μαϊντανό, και την πάστα διαλυμένη σε ένα φλυτζάνι νερό. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε τον κιμά και ρίχνουμε και το μοσχοκάρυδο. Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει μέχρι να ρουφήξει την μεγαλύτερη ποσότητα από τα υγρά.
Όταν γίνει ο κιμάς, τον ρίχνουμε επάνω από τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Πρέπει ο κιμάς να ανακατευτεί με τα μακαρόνια. Σε αυτή τη φάση μπορούμε να προσθέσουμε εάν θέλουμε και φέτα τριμμένη.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μία μάζα. Σιγά σιγά προσθέτουμε το χλιαρό γάλα ανακατεύοντας συνέχεια για να μην σβολιάσει η μπεσαμέλ. Όταν μπει όλο το γάλα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε την μπεσαμέλ να δέσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει. Μόλις αρχίσει να δένει ρίχνουμε το αβγό και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα για να μην σφίξει το αβγό. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αν η μπεσαμέλ είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε λίγο χλιαρό γάλα. Αν είναι αραιή προσθέτουμε λίγο διαλυμένο κορν φλάουρ. Στρώνουμε επάνω από τα μακαρόνια την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Μπορούμε να πασπαλίσουμε και με τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η μπεσαμέλ.
Καλή όρεξη!

Την συνταγή αυτή μας έστειλε ο Παναγιώτης Κάμτσης, και τον ευχαριστούμε πολύ!

Rating: 4.6/5. From 280 votes.
Please wait...

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Click to share on Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Παρόμοιες συνταγές:

  • Παστίτσιο
  • Παστίτσιο
  • Μουσακάς, του Νίκου Μουρατίδη
  • Παστίτσιο με λαχανικά
  • Γιαουρτλού κεμπάπ, του Χρήστου
  • Κοτόπιτα με μανιτάρια
  • Κοτόπιτα κρεμμυδάτη
  • Γεμιστές τηγανιτές πατάτες
αυγά βιτάμ γάλα γραβιέρα κανέλα κεφαλοτύρι κιμά κορν φλάουρ κρασί κρεμμυδάκια κρεμμύδια μαϊντανό μακαρόνια μοσχάρι μοσχοκάρυδο ντομάτες πελτέ ντομάτας φέτα
Αύγουστος 16, 2009

Post navigation

Σαρδέλες σε αμπελόφυλλα, της Βιβής → ← Σάντουιτς πανέ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Νηστίσιμες Συνταγές
  • Vegan
  • Γλυκά
  • Διαβητικών
  • Διαίτης
  • Διασήμων
  • Διάφορα
  • Διεθνής Κουζίνα
  • Εκδηλώσεις
  • Εποχιακά
  • Εύκολες συνταγές
  • Θρησκεία
  • Κολπάκια
  • Κουζίνα
  • Νηστίσιμα
  • Οικονομικά γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ορεκτικά
  • Παράδοση
  • Παραδοσιακές Συνταγές
  • Περίσσεψε
  • Πολίτικη Κουζίνα
    • Πολίτικα γλυκά
    • Πολίτικα φαγητά
  • Πολύ φθηνές συνταγές
  • Σάλτσες
  • Σνακ
  • Συνταγές του απατεώνα
  • Τεχνικές
  • Υγιεινή διατροφή
  • Φαγητά

Τοπ Συνταγές

  • Η καλύτερη ζύμη για πίτσα
  • Κέικ λεμόνι με εύκολο μέτρημα
  • Ζύμη για κρέπες (περίπου 30–40 κρέπες)
  • Εύκολο κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι πορτοκάλι
  • Όταν δεν πήζει η κρέμα γάλακτος
  • Μπισκότα βουτύρου για κορνέ ή πρέσα μπισκότων
  • Κοτόπουλο λεμονάτο (συνταγή γιαγιάς), της Ρένας
  • Μπεσαμέλ με γάλα εβαπορέ

Προσφορές

Νέες Συνταγές

  • Βερύκοκα με μπέικον
  • Σούπα του Ιπποκράτη
  • Γλυκά μπισκοτάκια
  • Σούπα αποτοξίνωσης
  • Τσιπς μπανάνας
  • Σούπα για ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού
  • Σολομός με σαλάτα φινόκιο
  • Σταμναγκάθι τσιγαριστό με αυγά (Κρήτη)
Powered by WordPress | theme SG Grid