Συνταγές της Ματιάς
Συνταγές της Ματιάς
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • ΣΠΙΤΙ
  • ΤΑΞΙΔΙΑ
  • ΕΙΔΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
  • ΠΙΣΤΗ

Συνταγές της Ματιάς

Οι καλύτερες συνταγές με μια Ματιά!

εύκολες και νόστιμες συνταγές που όλοι θέλουν να δοκιμάσουν

Κουραμπιέδες εβρίτικοι με ξηρούς καρπούς της νύφης μου, Ξένια Τεκτονίδου

Η Ξένια μας έστειλε μια συνταγή για κουραμπιέδες με ξηρούς καρπούς, που την φτιάχνει η νύφη της. Είναι μια συνταγή που μας έρχεται από τον ακριτικό Έβρο!

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κοινοποιήστε στο Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Πρωτοχρονιάτικα γλυκά
  • Συνταγές από την Θράκη
  • Χριστουγεννιάτικα γλυκά
Υλικά:

1 κιλό παρά μία κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κιλό βούτυρο αγελάδος ή 2 πακέτα Φλώρα
2 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές γάλα εβαπορέ
2 κρόκους αυγού
2-3 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 τσιμπιά αλάτι
1 κούπα ξηρούς καρπούς
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο και όταν κρυώσει λίγο ρίχνουμε τη ζάχαρη, το γάλα, τους κρόκους αυγών, και ανακατεύουμε καλά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τις βανίλιες, και το προσθέτουμε λίγο – λίγο στο μπωλ που έχει το μείγμα με το βούτυρο. Προσθέτουμε και τους ξηρούς καρπούς. Ζυμώνουμε να γίνει σφιχτή και τριφτή η ζύμη και μετά πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε τους κουραμπιέδες πάνω του. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου (ανάλογα με τον φούρνο) μέχρι να ροδίσουν ελαφρά (να μην καούν όμως ή ξεροψηθούν). Τέλος, όπως είναι ζεστοί τους πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη με το σουρωτήρι και τους διατηρούμε σε κουτί αφού κρυώσουν καλά.

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Ξένια Τεκτονίδου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!



Κάντε κλικ παρακάτω για να δείτε το αντίστοιχο μενού:
Πρωτοχρονιάτικα γλυκά Συνταγές από την Θράκη Χριστουγεννιάτικα γλυκά

Rating: 4.7. From 106 votes.
Please wait...

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κοινοποιήστε στο Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Σχετικά

αλεύρι αυγά βανίλιες βούτυρο γάλα ζάχαρη ζάχαρη άχνη μαργαρίνη μπέικιν πάουντερ ξηροί καρποί
Μάρτιος 22, 2014

Post navigation

Καβούρια γεμιστά → ← Κουραμπιέδες εβρίτικοι της νύφης μου, Ξένια Τεκτονίδου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


5 Υλικά - Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές

Ανοιξιάτικες συνταγές
  • Vegan
  • Γλυκά
  • Διαβητικών
  • Διαίτης
  • Διασήμων
  • Διάφορα
  • Διεθνής Κουζίνα
  • Εκδηλώσεις
  • Εποχιακά
    • Αγίου Βαλεντίνου
    • Άνοιξη
    • Απόκριες
    • Γιορτ€ς με λίγα
    • Διάφορα εποχιακά
    • Καθαρά Δευτέρα
    • Καλοκαίρι
    • Πάσχα
    • Πρωτοχρονιά
      • Πρωτοχρονιάτικα γλυκά
      • Πρωτοχρονιάτικα φαγητά
    • Τυροφάγου
    • Φθινόπωρο
    • Χειμώνας
    • Χριστούγεννα
      • Χριστουγεννιάτικα γλυκά
      • Χριστουγεννιάτικα ποτά
      • Χριστουγεννιάτικα φαγητά
  • Εύκολες συνταγές
  • Θρησκεία
  • Κολπάκια
  • Κουζίνα
  • Νηστίσιμα
  • Οικονομικά γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ορεκτικά
  • Παράδοση
  • Παραδοσιακές Συνταγές
    • Κρητικές Συνταγές
    • Κυπριακές Συνταγές
    • Νησιώτικες συνταγές
    • Ποντιακές συνταγές
    • Συνταγές από τα Επτάνησα
    • Συνταγές από τη Μακεδονία
    • Συνταγές από τη Στερεά Ελλάδα
    • Συνταγές από την Ήπειρο
    • Συνταγές από την Θεσσαλία
    • Συνταγές από την Θράκη
    • Συνταγές από την Πελοπόννησο
  • Περίσσεψε
  • Πολίτικη Κουζίνα
  • Πολύ φθηνές συνταγές
  • Σάλτσες
  • Σνακ
  • Συνταγές του απατεώνα
  • Τεχνικές
  • Υγιεινή διατροφή
  • Φαγητά

Τοπ Συνταγές

  • Η καλύτερη ζύμη για πίτσα
  • Κρέμα παγωτού με φρέσκο γάλα, της Παρασκευής
  • Όταν δεν πήζει η κρέμα γάλακτος
  • Αγκινάρες αυγολέμονο με κρέας
  • Σοκολατάκια μπανόφι με μπισκότο (banoffee)
  • Εύκολο κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι πορτοκάλι
  • Πώς βράζουμε μακαρόνια (Τεχνικές μαγειρικής)

Προσφορές

Νέες Συνταγές

  • «5 Υλικά – Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές», Τζέιμι Όλιβερ
  • Σοκολατένια ζύμη με φουντούκια
  • Πανετόνε (Panettone) στον αρτοπαρασκευαστή, της Αντιγόνης
  • Καναπεδάκια με ροκφόρ και καρύδι
  • Τριπλο-σοκολατένιο κέικ με μπανάνα
  • Κέικ πορτοκαλιού νηστίσιμο
  • Σαλάτα με πορτοκάλι, της Χριστίνας Κ.
  • «Piece of cake», Άκης Πετρετζίκης
Powered by WordPress | theme SG Grid