Συνταγές της Ματιάς
Συνταγές της Ματιάς
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • ΣΠΙΤΙ
  • ΤΑΞΙΔΙΑ
  • ΕΙΔΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
  • ΠΙΣΤΗ

Συνταγές της Ματιάς

Οι καλύτερες συνταγές με μια Ματιά!

εύκολες και νόστιμες συνταγές που όλοι θέλουν να δοκιμάσουν

Κοτόπουλο του Κρητικού βοσκού Διασκευή: Κατερίνα Αναστασάκη Μπέρη

Μια διασκευή, από την Κατερίνα Αναστασάκη Μπέρη, του τρόπου με τον οποίο οι βοσκοί της Κρήτης μαγειρεύουν το κοτόπουλο. Έχει λίγο κόπο άλλα αξίζει κάθε λεπτό που θα αφιερώσετε για να την φτιάξετε

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κοινοποιήστε στο Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κρητικές Συνταγές
  • Πουλερικά
Υλικά:

2 στήθια κοτόπουλου
1/2 κιλό μανιτάρια κουμπιά κομμένα σε ροδέλες
1/2 φλιτζάνι λάδι ή όσο εσείς θεωρείτε σωστό
Ένα ποτήρι κρασί λευκό ή ροζέ.
1 κουταλίτσα του καφέ μέλι ή 2 κουταλιές του καφέ μαύρη ζάχαρη (πιο σίγουρη ως πρώτη φορά η μαύρη ζάχαρη. Το μέλι είναι πολύ γλυκό σε περίπτωση λάθους)
Λεπτοκομμένο μαϊντανό
Μια κουταλιά αλεύρι για να δέσει η σάλτσα ή φρέσκια κρέμα
Μερικά φύλλα ρίγανη φρέσκια ή ξερή ή δεντρολίβανο

Εκτέλεση:

Αν πλύνουμε το κοτόπουλο το στεγνώνουμε καλά.
Ανοίγουμε το κάθε στήθος σε λεπτότερες μερίδες. Απλώνουμε και τα δύο κομμάτια επάνω σε ένα πιάτο. Τα αλατοπιπερώνουμε, απλώνουμε τη ρίγανη και τη ζάχαρη από τη μεριά που αγγίζει στο κόκαλο μόνο. Κόβουμε το κάθε στήθος στα δύο, για να είναι η μερίδα αισθητικά πιο ωραία.
Ανάβουμε το μάτι στο ζεστό και ρίχνουμε το λάδι στο βαθύ τηγάνι, προσέξτε το λάδι να μην καπνίσει. Τοποθετούμε το κοτόπουλο προσεκτικά με τα μπαχαρικά του προς τα κάτω και το αφήνουμε να ροδίσει. Κάνουμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.
Προσθέτουμε το ποτήρι το κρασί σκεπάζουμε το τηγάνι και σβήνουμε τη φωτιά, περιμένουμε να ξεβράσει.
Σηκώνουμε κομμάτι κομμάτι το κοτόπουλο και το τοποθετούμε στο ταψάκι. Έχουμε κόψει τα μανιτάρια σε ροδέλες. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και από επάνω τους σκορπάτε την κουταλιά το αλεύρι. Σοτάρουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε για να απορροφηθούν τα υγρά και προσθέτουμε λίγο ακόμα κρασί ή γάλα για να φτιάξουμε αρκετή σάλτσα να σκεπασθεί (και παραπάνω) το κοτόπουλο.
Δοκιμάζουμε όμως τη σάλτσα πριν αποφασίσουμε αν την αυξήσουμε με γάλα ή με κρασί. Αν είναι ξινή λόγω κρασιού χρησιμοποιούμε γάλα, όχι πάντως νερό.
Σκεπάζουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα μανιτάρια. Τοποθετούμε το ταψί στους 150 βαθμούς στο φούρνο για μισή ώρα, μέχρι να στρώσουμε το τραπέζι, να ετοιμάσουμε τις συνοδευτικές ταλιατέλες και την πράσινη σαλάτα.
Στο σερβίρισμα η σάλτσα πρέπει να είναι πηχτή και όχι νερουλή. Αν βγαίνει νερουλή αυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου μέχρι να εξατμιστεί ακόμη λίγο και να ροδίσει.
Οι Κρητικοί φτιάχνουν την ίδια συνταγή χρησιμοποιώντας τσίπα, δηλαδή κρέμα γάλακτος αντί για αλεύρι και αποφεύγουν τη διαδικασία του φούρνου, αφού το κοτόπουλο έχει ήδη ψηθεί στο τηγάνισμα. Δεν χρησιμοποιούν γάλα ή ζάχαρη διότι το κρασί τους είναι γλυκό.
Στο σερβίρισμα γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή όρεξη.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Κατερίνα Αναστασάκη Μπέρη, και την ευχαριστούμε πολύ.



Κάντε κλικ παρακάτω για να δείτε το αντίστοιχο μενού:
Κρητικές Συνταγές Πουλερικά

Rating: 4.0. From 296 votes.
Please wait...

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κοινοποιήστε στο Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Σχετικά

αλεύρι δεντρολίβανο κοτόπουλο κρασί μαϊντανό μανιτάρια μέλι ρίγανη
Αύγουστος 10, 2009

Post navigation

Κοτόπουλο της Άννας → ← Μεθυσμένος κόκορας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


5 Υλικά - Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές

Ανοιξιάτικες συνταγές
  • Vegan
  • Γλυκά
  • Διαβητικών
  • Διαίτης
  • Διασήμων
  • Διάφορα
  • Διεθνής Κουζίνα
  • Εκδηλώσεις
  • Εποχιακά
  • Εύκολες συνταγές
  • Θρησκεία
  • Κολπάκια
  • Κουζίνα
  • Νηστίσιμα
  • Οικονομικά γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ορεκτικά
  • Παράδοση
  • Παραδοσιακές Συνταγές
    • Κρητικές Συνταγές
    • Κυπριακές Συνταγές
    • Νησιώτικες συνταγές
    • Ποντιακές συνταγές
    • Συνταγές από τα Επτάνησα
    • Συνταγές από τη Μακεδονία
    • Συνταγές από τη Στερεά Ελλάδα
    • Συνταγές από την Ήπειρο
    • Συνταγές από την Θεσσαλία
    • Συνταγές από την Θράκη
    • Συνταγές από την Πελοπόννησο
  • Περίσσεψε
  • Πολίτικη Κουζίνα
  • Πολύ φθηνές συνταγές
  • Σάλτσες
  • Σνακ
  • Συνταγές του απατεώνα
  • Τεχνικές
  • Υγιεινή διατροφή
  • Φαγητά
    • Αλμυρές πίτες
    • Διάφορα φαγητά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Κρεατικά
    • Λαχανικά
    • Όσπρια
    • Πουλερικά
    • Σούπες
    • Φαγητά χωρίς αλάτι

Τοπ Συνταγές

  • Η καλύτερη ζύμη για πίτσα
  • Κρέμα παγωτού με φρέσκο γάλα, της Παρασκευής
  • Όταν δεν πήζει η κρέμα γάλακτος
  • Αγκινάρες αυγολέμονο με κρέας
  • Σοκολατάκια μπανόφι με μπισκότο (banoffee)
  • Πώς βράζουμε μακαρόνια (Τεχνικές μαγειρικής)
  • Εύκολο κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι πορτοκάλι

Προσφορές

Νέες Συνταγές

  • «5 Υλικά – Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές», Τζέιμι Όλιβερ
  • Σοκολατένια ζύμη με φουντούκια
  • Πανετόνε (Panettone) στον αρτοπαρασκευαστή, της Αντιγόνης
  • Καναπεδάκια με ροκφόρ και καρύδι
  • Τριπλο-σοκολατένιο κέικ με μπανάνα
  • Κέικ πορτοκαλιού νηστίσιμο
  • Σαλάτα με πορτοκάλι, της Χριστίνας Κ.
  • «Piece of cake», Άκης Πετρετζίκης
Powered by WordPress | theme SG Grid