Υλικά:
1 κιλό χταπόδι κατεψυγμένο
1 κούπα μαγιονέζα
1 βαζάκι πάστα ελιάς
4-6 μαύρες ελιές
Λίγο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Ξεπαγώνουμε το χταπόδι και το βράζουμε σε ελάχιστο νερό για μισή ώρα περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε φέτες. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά την πάστα ελιάς με την μαγιονέζα. Σερβίρουμε την σως ελιάς στα πιάτα μας και πάνω της γαρνίρουμε το χταπόδι προσθέτοντας σε κάθε πιάτο και μια ελιά και λίγα φυλλαράκια μαϊντανού.