Συνταγές της Ματιάς
Συνταγές της Ματιάς
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • ΣΠΙΤΙ
  • ΤΑΞΙΔΙΑ
  • ΕΙΔΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
  • ΠΙΣΤΗ

Συνταγές της Ματιάς

Οι καλύτερες συνταγές με μια Ματιά!

εύκολες και νόστιμες συνταγές που όλοι θέλουν να δοκιμάσουν

Φρυγαδέλια

Τα φρυγαδέλια πέρα από ένα παραδοσιακό φαγητό είναι και ο ιδανικός μεζές για να λύσει το ερώτημα: τι τρώμε μέχρι να ψηθεί το κοκορέτσι; Τα φρυγαδέλια έχουν την απάντηση! Εσείς έχετε κρασί ή μπίρα; Ταιριάζουν! Να το ξέρετε!

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κοινοποιήστε στο Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κρεατικά
  • Ορεκτικά
  • Πάσχα
Υλικά:

2 συκώτια από αρνί ή κατσίκι
1 μπόλια αρνίσια
4-6 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
Φρέσκο μαϊντανό ή δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Χυμό λεμονιού
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και μέσα του ζεματάμε τη μπόλια ώστε να ανοίξει. Την βγάζουμε και την απλώνουμε προσεκτικά για να μη μας σκιστεί πάνω στον πάγκο της κουζίνας μας. Βάζουμε τα συκώτια να πάρουν μια δυό βράσεις και τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Με ψαλίδι κουζίνας (διευκολύνει πολύ) κόβουμε την συκωταριά μας σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε τα κομμάτια του συκωτιού σε ένα μπωλ και τα αλατοπιπερώνουμε καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη και το μυρωδικό μας και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε την μπόλια σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα φρυγαδέλια μας. Απλώνουμε ένα κομμάτι μπόλια στην αριστερή μας παλάμη και γεμίζουμε με το μείγμα του συκωτιού με το δεξί μας χέρι. Τυλίγουμε προσεκτικά το κάθε φρυγαδέλι και το τοποθετούμε με την ένωση προς τα κάτω σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε τα φρυγαδέλια στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα της ώρας (45 λεπτά). Λίγο πριν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού. Όταν είναι έτοιμα τα φρυγαδέλια μας και τα σερβίρουμε εάν θέλουμε προσθέτουμε λίγο λεμόνι ακόμη.



Κάντε κλικ παρακάτω για να δείτε το αντίστοιχο μενού:
Κρεατικά Ορεκτικά Πάσχα

Rating: 4.0. From 111 votes.
Please wait...

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κοινοποιήστε στο Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Σχετικά

δυόσμο μαϊντανό μπόλιες ρίγανη σκόρδο συκωταριά χυμό λεμονιού
Απρίλιος 19, 2014

Post navigation

Αυγουλάκια γεμιστά → ← Γλυκάδια τηγανητά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


5 Υλικά - Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές

Ανοιξιάτικες συνταγές
  • Vegan
  • Γλυκά
  • Διαβητικών
  • Διαίτης
  • Διασήμων
  • Διάφορα
  • Διεθνής Κουζίνα
  • Εκδηλώσεις
  • Εποχιακά
    • Αγίου Βαλεντίνου
    • Άνοιξη
    • Απόκριες
    • Γιορτ€ς με λίγα
    • Διάφορα εποχιακά
    • Καθαρά Δευτέρα
    • Καλοκαίρι
    • Πάσχα
    • Πρωτοχρονιά
    • Τυροφάγου
    • Φθινόπωρο
    • Χειμώνας
    • Χριστούγεννα
  • Εύκολες συνταγές
  • Θρησκεία
  • Κολπάκια
  • Κουζίνα
  • Νηστίσιμα
  • Οικονομικά γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ορεκτικά
  • Παράδοση
  • Παραδοσιακές Συνταγές
  • Περίσσεψε
  • Πολίτικη Κουζίνα
  • Πολύ φθηνές συνταγές
  • Σάλτσες
  • Σνακ
  • Συνταγές του απατεώνα
  • Τεχνικές
  • Υγιεινή διατροφή
  • Φαγητά
    • Αλμυρές πίτες
    • Διάφορα φαγητά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Κρεατικά
    • Λαχανικά
    • Όσπρια
    • Πουλερικά
    • Σούπες
    • Φαγητά χωρίς αλάτι

Τοπ Συνταγές

  • Κρέμα παγωτού με φρέσκο γάλα, της Παρασκευής
  • Η καλύτερη ζύμη για πίτσα
  • Σοκολατάκια μπανόφι με μπισκότο (banoffee)
  • Ζύμη για πίτσες χωρίς μαγιά στο λεπτό
  • Όταν δεν πήζει η κρέμα γάλακτος
  • Πώς βράζουμε μακαρόνια (Τεχνικές μαγειρικής)
  • Εύκολο κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι πορτοκάλι

Προσφορές

Νέες Συνταγές

  • «5 Υλικά – Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές», Τζέιμι Όλιβερ
  • Σοκολατένια ζύμη με φουντούκια
  • Πανετόνε (Panettone) στον αρτοπαρασκευαστή, της Αντιγόνης
  • Καναπεδάκια με ροκφόρ και καρύδι
  • Τριπλο-σοκολατένιο κέικ με μπανάνα
  • Κέικ πορτοκαλιού νηστίσιμο
  • Σαλάτα με πορτοκάλι, της Χριστίνας Κ.
  • «Piece of cake», Άκης Πετρετζίκης
Powered by WordPress | theme SG Grid