Συνταγές της Ματιάς
Συνταγές της Ματιάς
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • ΣΠΙΤΙ
  • ΤΑΞΙΔΙΑ
  • ΕΙΔΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
  • ΠΙΣΤΗ

Συνταγές της Ματιάς

Οι καλύτερες συνταγές με μια Ματιά!

εύκολες και νόστιμες συνταγές που όλοι θέλουν να δοκιμάσουν

Αραντσίνι (ρυζοκεφτέδες)

  • Διεθνής Κουζίνα
  • Ορεκτικά
  • Περίσσεψε
Αραντσίνι (ρυζοκεφτέδες)

Υλικά:

2 1/2 κούπες βρασμένο ρύζι (κατά προτίμηση όχι σπυρωτό)
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
3 μεγάλα αυγά
10 κυβάκια τυριού (μοτσαρέλα, ένταμ, γκούντα κτλ)
1 1/2 κούπα ψίχουλα ψωμιού ή τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλάκι μείγμα ιταλικών μυρωδικών
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το ένα από τα αυγά και προσθέτουμε το μείγμα μυρωδικών, αλάτι και πιπέρι (λαμβάνοντας υπόψιν πως το ρύζι μας μπορεί ήδη να έχει αλάτι, αν έχει περισσέψει από προηγούμενο φαγητό και πως η παρμεζάνα είναι αλμυρό τυρί). Βάζουμε και το ρύζι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. Το μείγμα μας θα φτάσει για 10 κεφτεδάκια. Παίρνουμε το ένα δέκατο λοιπόν στο χέρι μας και το στρώνουμε στην παλάμη μας. Βάζουμε τον ένα κύβο τυριού μέσα και στη συνέχεια τον κλείνουμε με το μείγμα μας και το πλάθουμε να γίνει στρογγυλό. Όταν γίνουν τα κεφτεδάκια μας χτυπάμε τα άλλα δύο αυγά σε ένα μπωλ και τους προσθέτουμε λίγο πιπέρι. Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε τα ψίχουλα ή την φρυγανιά. Βουτάμε ένα ένα τα κεφτεδάκια μας στο αυγό και στη συνέχεια στη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές τους. Τα βγάζουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τα σερβίρουμε ζεστά, καθώς είναι, σαν ορεκτικό ή σαν συνοδευτικό κάποιου πιάτου. Τραγανά εξωτερικά και με λιωμένο τυρί στο κέντρο τους, γίνονται ανάρπαστα!

Rating: 4.8/5. From 70 votes.
Please wait...

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Click to share on Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Παρόμοιες συνταγές:

  • Τραγανές κροκέτες πατάτας με μπέικον
  • Ρύζι ογκρατέν
  • Σπιτικά μπαστουνάκια μοτσαρέλας
  • Σαγανάκι Ιταλικό, της Ειρήνης
  • Γαλλικά τοστ
  • Κοτόπουλο Κιέβου
  • Πατατέλες
  • Κολοκυθάκια πανέ στο φούρνο
αυγά γκούντα ένταμ μείγμα μυρωδικών μοτσαρέλα παρμεζάνα ρύζι σπορέλαιο φρυγανιά ψωμί
Νοέμβριος 4, 2015

Post navigation

Το κέικ του ανανά → ← Ζυμαρικά σε κρέμα τυριών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Νηστίσιμες Συνταγές
  • Vegan
  • Γλυκά
  • Διαβητικών
  • Διαίτης
  • Διασήμων
  • Διάφορα
  • Διεθνής Κουζίνα
  • Εκδηλώσεις
  • Εποχιακά
  • Εύκολες συνταγές
  • Θρησκεία
  • Κολπάκια
  • Κουζίνα
  • Νηστίσιμα
  • Οικονομικά γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ορεκτικά
  • Παράδοση
  • Παραδοσιακές Συνταγές
  • Περίσσεψε
  • Πολίτικη Κουζίνα
  • Πολύ φθηνές συνταγές
  • Σάλτσες
  • Σνακ
  • Συνταγές του απατεώνα
  • Τεχνικές
  • Υγιεινή διατροφή
  • Φαγητά

Τοπ Συνταγές

  • Η καλύτερη ζύμη για πίτσα
  • Κέικ λεμόνι με εύκολο μέτρημα
  • Ζύμη για κρέπες (περίπου 30–40 κρέπες)
  • Εύκολο κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι πορτοκάλι
  • Όταν δεν πήζει η κρέμα γάλακτος
  • Μπισκότα βουτύρου για κορνέ ή πρέσα μπισκότων
  • Κοτόπουλο λεμονάτο (συνταγή γιαγιάς), της Ρένας
  • Μπεσαμέλ με γάλα εβαπορέ

Προσφορές

Νέες Συνταγές

  • Βερύκοκα με μπέικον
  • Σούπα του Ιπποκράτη
  • Γλυκά μπισκοτάκια
  • Σούπα αποτοξίνωσης
  • Τσιπς μπανάνας
  • Σούπα για ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού
  • Σολομός με σαλάτα φινόκιο
  • Σταμναγκάθι τσιγαριστό με αυγά (Κρήτη)
Powered by WordPress | theme SG Grid