Συνταγές της Ματιάς
Συνταγές της Ματιάς
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • ΣΠΙΤΙ
  • ΤΑΞΙΔΙΑ
  • ΕΙΔΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
  • ΠΙΣΤΗ

Συνταγές της Ματιάς

Οι καλύτερες συνταγές με μια Ματιά!

εύκολες και νόστιμες συνταγές που όλοι θέλουν να δοκιμάσουν

Χαλβάς σιμιγδαλένιος, της Εύης

  • Νηστίσιμα γλυκά
Υλικά:

1 κούπα λάδι
2 κούπες χοντρό σιμιγδάλι
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
Κανέλα (1 ξύλο)
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Μισό ποτηράκι κρασιού κονιάκ
Κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα
Προαιρετικά:
1 κούπα αμύγδαλα χοντροκομμένα ή 1 κούπα κουκουνάρι
1/2 κούπα ξανθές σταφίδες

Εκτέλεση:

Βάζουμε το νερό σε ένα σκεύος, διαλύουμε την ζάχαρη και βράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε την κανέλα (ξύλο), το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ και βράζουμε ακόμα 5 λεπτά. Κρατάμε το σιρόπι ζεστό. Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ρίχνοντας τα αμύγδαλα ή το κουκουνάρι. Μόλις το σιμιγδάλι καβουρντιστεί ρίχνουμε το σιρόπι, ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει όλο το σιρόπι και κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνοντας και τις σταφίδες. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα την κατσαρόλα με το χαλβά και τον αφήνουμε 5 λεπτά. Τον ρίχνουμε σε φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει καλά. Τον ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Εύη Λεοντίου και την ευχαριστούμε πολύ.

Rating: 4.5/5. From 692 votes.
Please wait...

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Click to share on Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Παρόμοιες συνταγές:

  • Σταφιδοκέικ – Κέικ με σταφίδες, της Χριστίνας
  • Ταχινόπιτα χωρίς λάδι
  • Μηλοπιτάκια με χαλβά
  • Νηστίσιμη μηλόπιτα της Ματιάς
  • Μελομακάρονα συνταγή 4η με σιμιγδάλι
  • Κέικ με ταχίνι, του Νυχτολούλουδου
  • Χαλβάς σιμιγδαλένιος νηστίσιμος με άρωμα πορτοκάλι
  • Νηστίσιμη καρυδόπιτα με γλάσο
αμύγδαλα ζάχαρη κανέλα κονιάκ πορτοκάλια σιμιγδάλι σταφίδες
Αύγουστος 9, 2009

Post navigation

Νηστίσιμο μαλεμπί, της Ειρήνης → ← Κέικ πορτοκάλι, της Χριστίνας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Νηστίσιμες Συνταγές
  • Vegan
  • Γλυκά
  • Διαβητικών
  • Διαίτης
  • Διασήμων
  • Διάφορα
  • Διεθνής Κουζίνα
  • Εκδηλώσεις
  • Εποχιακά
  • Εύκολες συνταγές
  • Θρησκεία
  • Κολπάκια
  • Κουζίνα
  • Νηστίσιμα
    • Νηστίσιμα γλυκά
    • Νηστίσιμα με λάδι
    • Νηστίσιμα χωρίς λάδι
  • Οικονομικά γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ορεκτικά
  • Παράδοση
  • Παραδοσιακές Συνταγές
  • Περίσσεψε
  • Πολίτικη Κουζίνα
  • Πολύ φθηνές συνταγές
  • Σάλτσες
  • Σνακ
  • Συνταγές του απατεώνα
  • Τεχνικές
  • Υγιεινή διατροφή
  • Φαγητά

Τοπ Συνταγές

  • Η καλύτερη ζύμη για πίτσα
  • Σούπα λαχανικών για γρήγορο κάψιμο λίπους
  • Κέικ λεμόνι με εύκολο μέτρημα
  • Λικεράκι από ξύσμα περγαμόντου, της Σοφίας
  • Εύκολο κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι πορτοκάλι
  • Πώς βράζουμε μακαρόνια (Τεχνικές μαγειρικής)
  • Μπισκότα βουτύρου για κορνέ ή πρέσα μπισκότων
  • Λιποδιαλυτική σούπα

Προσφορές

Νέες Συνταγές

  • Λιποδιαλυτική σούπα
  • Βερύκοκα με μπέικον
  • Σούπα του Ιπποκράτη
  • Γλυκά μπισκοτάκια
  • Σούπα αποτοξίνωσης
  • Τσιπς μπανάνας
  • Σούπα για ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού
  • Σολομός με σαλάτα φινόκιο
Powered by WordPress | theme SG Grid