Σπιτικές Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

  • Τις ημέρες νηστείας δεν είναι ανάγκη να στερηθείτε τα γλυκά και ιδιαίτερα την αγαπημένη σας μπουγάτσα. Η Θάλεια Βουλγαρέλη μας έστειλε μια εξαιρετική συνταγή για νηστίσιμη μπουγάτσα ώστε να μην παρουσιάσετε "συμπτώματα στέρησης"

    Νηστίσιμη Μπουγάτσα, της Θάλειας
     
    Υλικά:

    1 λίτρο νερό
    4 κουταλιές φυτική κρέμα σε σκόνη
    1 φλυτζάνι ζάχαρη
    1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
    1 φλυτζάνι ρυζάλευρο χωρίς γάλα (στις παιδικές τροφές)
    2 βανίλιες
    1 πρέζα αλάτι
    2 κουταλιές φυτικό βούτυρο για την κρέμα
    125 γρ. λιωμένο φυτικό βούτυρο για το φύλλο
    375 γρ. φύλλο κρούστας σπιτικό ή έτοιμο
    Ζάχαρη άχνη
    Κανέλλα (προαιρετικά)

    Εκτέλεση:

    Βάζουμε σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά όλα τα υλικά όπως έχουν καταγραφεί μέχρι το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς, ώσπου να πήξουν και να πάρουν μορφή κρέμας. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε τις 2 κουταλιές φυτικό βούτυρο και το ενσωματώνουμε ανακατεύοντας.
    Αν έχουμε έτοιμο φύλλο, τοποθετούμε 6 ολόκληρα φύλλα σε ταψάκι 32×22 ή πυρέξ, βουτυρώνοντας τα ένα ένα και αφήνοντας τα να εξέχουν στις άκρες. Αδειάζουμε επάνω τους την κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Χρησιμοποιούμε άλλα 6 φύλλα βουτυρωμένα (3 ολόκληρα κομμένα στη μέση) για να σκεπάσουμε την κρέμα. Κόβουμε αν θέλουμε λίγο τις άκρες των κάτω φίλων και τα διπλώνουμε συμμετρικά.
    Ψήνουμε την μπουγάτσα για 40 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς. Αφού κρυώσει λίγο, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
    Ανάλογη διαδικασία ακολουθούμε και στο σπιτικό φύλλο. Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε ατομικές μπουγάτσες κλείνοντας τα φύλλα στις άκρες.

    Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Θάλεια Βουλγαρέλη και την ευχαριστούμε πολύ.

    Rating: 4.5. From 4366 votes.
    Please wait...

     
     
    Νηστίσιμα γλυκά: κάντε κλικ εδώ για να δείτε το μενού.
    No Comments

Αφήστε ένα μήνυμα!

recipes

sintages

Μαγειρεύεις;

Δες τη δική σου συνταγή στη Ματιά!

 
Οι Συνταγές μας στο Google Plus
  κι οι Συνταγές μας στο FaceBook