Σπιτικές Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

  • Το μπέικιν πάουντερ μου είναι δυνατό-φρέσκο;

    Συνταγές: Κολπάκια
    Υλικά:

    Για να μην πετάξουμε όλα τα υλικά μιας συνταγής επειδή χρησιμοποιήσαμε παλιό μπέικιν πάουντερ, υπάρχουν τρόποι για να καταλάβουμε αν εξακολουθεί να είναι δυνατό. Δείτε τους...

    Το μπέικιν πάουντερ μου είναι δυνατό-φρέσκο;
     

    Πολλές φορές μας μένει ένα φακελάκι με μπέικιν χωρίς ημερομηνία ή υποψιαζόμαστε πως είναι παλιό κι αδύναμο να φουσκώσει τα κέικ μας. Για να μην πετάξουμε λοιπόν όλα τα υλικά μας μπορούμε να το δοκιμάσουμε ως εξής:
    Σε μια κούπα βάζουμε ένα κουταλάκι μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε 1/4 της κούπας νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Θα πρέπει το μείγμα μας να κάνει πολλές πολλές φουσκάλες.
    Δεν είμαστε σίγουροι; Δεύτερο τεστ περιμένει το μπέικιν πάουντερ:
    Κάνουμε το πρώτο τεστ και αφήνουμε το μείγμα μας να σταθεί για μισό λεπτό. Στη συνέχεια βάζουμε την κούπα μας στον φούρνο μικροκυμάτων για μισό λεπτό να φτάσει στους 80 περίπου βαθμούς το μείγμα μας. Θα πρέπει να κάνει πάλι φουσκάλες. Εάν δεν ανταποκρίνεται σε αυτά τα τεστ καλά θα κάνουμε να το πετάξουμε και να το αντικαταστήσουμε με κάποιο φρέσκο και ισχυρό.

    Rating: 4.8. From 71 votes.
    Please wait...

     
     
    Κολπάκια: κάντε κλικ εδώ για να δείτε το μενού.
    No Comments

Αφήστε ένα μήνυμα!

recipes

sintages

Μαγειρεύεις;

Δες τη δική σου συνταγή στη Ματιά!

Πατήστε

"Μου αρέσει!"
και θα μαθαίνετε όλα τα νέα πρώτοι!

Μενού

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε όλες μας τις συνταγές αλφαβητικά!

Τι θα φάμε σήμερα;

Κάνε κλικ εδώ και βρες τις συνταγές που μπορείς να φτιάξεις με τα υλικά που έχεις τώρα στο σπίτι σου!
Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις - Παρουσιάσεις - Ειδήσεις - Ρίξε μια ματιά!
Τυχαία Συνταγή
Αναζήτηση
 
Οι Συνταγές μας στο Google Plus
  κι οι Συνταγές μας στο FaceBook