Σπιτικές Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

  • Πως βράζουμε αυγά για να ξεφλουδίζονται εύκολα

    Συνταγές: Πάσχα, Τεχνικές
    Υλικά:

    Δείτε την τεχνική που θα σας επιτρέψει να ξεφλουδίζετε εύκολα τα αυγά. Έτσι θα είναι εμφανίσιμα για να τα χρησιμοποιήσετε για γαρνιτούρες, αλλά θα έχετε και τα αυγά σας όλα λεία και καλοκαθαρισμένα!

    Πως βράζουμε αυγά για να ξεφλουδίζονται εύκολα
     

    Πως βράζουμε αυγά για να ξεφλουδίζονται εύκολα

    Πολλές φορές χρειάζεται να έχουμε τέλεια ξεφλουδισμένα βραστά αυγά προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουμε σαν γαρνιτούρα ή απλά να κάνουμε το πιάτο μας πιο εμφανίσιμο. Ιδιαίτερα το Πάσχα που τα αυγά έχουν την τιμητική τους το εύκολο ξεφλούδισμα είναι βασικό πλεονέκτημα. Για να το πετύχουμε λοιπόν ακολουθούμε τα εξής:
    Αγοράζουμε αυγά που είναι τουλάχιστον 5-7 ημερών ή και παλαιότερα. Όσο πιο φρέσκο είναι το αυγό, τόσο πιο δύσκολο είναι να το καθαρίσουμε χωρίς να κάνει λακουβίτσες το ασπράδι του.
    Προνοούμε ώστε τα αυγά μας να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.
    Βάζουμε τα αυγά σε μία μόνο στρώση με νερό που τα σκεπάζει κατά 1 1/2 με 2 πόντους.
    Βάζουμε την κατσαρόλα με τα αυγά στο μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε μέχρι να βράσει. Μόλις βράσει το νερό σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας με ένα καπάκι. Αφήνουμε έτσι τα αυγά μας για ένα τέταρτο της ώρας (15 λεπτά).
    Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά χύνουμε το καυτό νερό και γεμίζουμε την κατσαρόλα μας με παγωμένο νερό. Αφήνουμε μέσα στο παγωμένο νερό τα αυγά μας για 3 λεπτά.
    Στη συνέχεια μπορούμε να βάψουμε τα αυγά για το Πάσχα ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσεις που αναγράφονται πάνω στην συσκευασία της βαφής.
    Εάν θέλουμε να τα καθαρίσουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε για κάποια συνταγή συνεχίζουμε την διαδικασία ως εξής:
    Σπάμε λίγο το τσόφλι του κάθε αυγού και τα ξαναβουτάμε στο κρύο νερό για άλλα 3 λεπτά.
    Παίρνουμε ένα ένα τα αυγά και τα σπάμε απαλά σε όλη τους την επιφάνεια.
    Ρολάρουμε πάνω στον πάγκο της κουζίνας το αυγό κυλώντας το με την παλάμη μας νιώθοντας πως το τσόφλι αρχίζει να αποκολλάται από το αυγό μας.
    Ξεφλουδίζουμε το αυγό ξεκινώντας από το σημείο που έχει τον σάκο με τον αέρα.
    Αν δυσκολεύεστε ακόμη βάλτε το αυγό κάτω από τρεχούμενο νερό έτσι ώστε το νερό να τρέχει ανάμεσα στο αυγό και το τσόφλι του.

    Rating: 4.7. From 86 votes.
    Please wait...
    Πάσχα, Ανάσταση: Δείτε τα σχετικά θέματα στο Πασχαλινό Αφιέρωμα της Ματιάς!

     
     
    Πάσχα: κάντε κλικ εδώ για να δείτε το μενού.
    No Comments

Αφήστε ένα μήνυμα!

recipes

sintages

Μαγειρεύεις;

Δες τη δική σου συνταγή στη Ματιά!

 
Οι Συνταγές μας στο Google Plus
  κι οι Συνταγές μας στο FaceBook
 


Booking.com