Συνταγές της Ματιάς
Συνταγές της Ματιάς
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • ΣΠΙΤΙ
  • ΤΑΞΙΔΙΑ
  • ΕΙΔΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
  • ΠΙΣΤΗ

Συνταγές της Ματιάς

Οι καλύτερες συνταγές με μια Ματιά!

εύκολες και νόστιμες συνταγές που όλοι θέλουν να δοκιμάσουν

Τάρτα καλοκαιρινή και μυρωδάτη

Μια πεντανόστιμη αλμυρή τάρτα με γεύσεις Μεσογείου και άρωμα καλοκαιριού. Εσείς, δεν θα τη απολαύσετε;

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κοινοποιήστε στο Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Αλμυρές πίτες
  • Διάφορα φαγητά
  • Καλοκαίρι
Υλικά για τη βάση της τάρτας:

200γρ. αλεύρι Φάριν απ
100γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
Υλικά για τη γέμιση:
150γρ. τυρί φέτα
Λίγο σκληρό τυρί τριμμένο
2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
1 μελιτζάνα σε κύβους
2-3 ντομάτες σε κύβους
2 πιπεριές σε κύβους
1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή πολύ ψιλοκομμένες
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι με το βούτυρο και το δουλεύουμε με τα χέρια μας να γίνει θρύμματα. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές κρύο νερό και ζυμώνουμε για λίγο ώστε να γίνει συμπαγής η ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 3/4 της ώρας. Ανακατεύουμε τα κομμένα λαχανικά μας με το ελαιόλαδο και είτε τα σωτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, είτε τα ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στο φούρνο.
Ανοίγουμε την ζύμη μας σε φύλλο για τάρτα (περίπου 25 εκατοστών) και το στρώνουμε σε φόρμα τάρτας. Ψήνουμε, ιδανικά με βάρος πάνω της για 15 λεπτά αφαιρώντας στο τέλος το βάρος και ψήνοντας για λίγα λεπτά ακόμη (5-7). Βγάζουμε την βάση της τάρτας, απλώνουμε πάνω της τα λαχανικά, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θρυμματισμένη τη φέτα και τέλος το τριμμένο σκληρό τυρί και ψήνουμε την τάρτα λαχανικών για 10 με 15 λεπτά στους 200 βαθμούς στη μεσαία θέση του φούρνου. Αφήνουμε την τάρτα μας να σταθεί και στη συνέχεια σερβίρουμε την νόστιμη καλοκαιρινή και μυρωδάτη τάρτα μας!



Κάντε κλικ παρακάτω για να δείτε το αντίστοιχο μενού:
Αλμυρές πίτες Διάφορα φαγητά Καλοκαίρι

Rating: 4.0. From 115 votes.
Please wait...

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κοινοποιήστε στο Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Σχετικά

βούτυρο κολοκυθάκια κρεμμύδια μαργαρίνη μελιτζάνες ντομάτες πιπεριές ρίγανη σκόρδο τυρί φαρίνα φέτα
Φεβρουάριος 27, 2013

Post navigation

Κέικ μελιού → ← Χταπόδι με σως ελιάς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


5 Υλικά - Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές

Ανοιξιάτικες συνταγές
  • Vegan
  • Γλυκά
  • Διαβητικών
  • Διαίτης
  • Διασήμων
  • Διάφορα
  • Διεθνής Κουζίνα
  • Εκδηλώσεις
  • Εποχιακά
    • Αγίου Βαλεντίνου
    • Άνοιξη
    • Απόκριες
    • Γιορτ€ς με λίγα
    • Διάφορα εποχιακά
    • Καθαρά Δευτέρα
    • Καλοκαίρι
    • Πάσχα
    • Πρωτοχρονιά
    • Τυροφάγου
    • Φθινόπωρο
    • Χειμώνας
    • Χριστούγεννα
  • Εύκολες συνταγές
  • Θρησκεία
  • Κολπάκια
  • Κουζίνα
  • Νηστίσιμα
  • Οικονομικά γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ορεκτικά
  • Παράδοση
  • Παραδοσιακές Συνταγές
  • Περίσσεψε
  • Πολίτικη Κουζίνα
  • Πολύ φθηνές συνταγές
  • Σάλτσες
  • Σνακ
  • Συνταγές του απατεώνα
  • Τεχνικές
  • Υγιεινή διατροφή
  • Φαγητά
    • Αλμυρές πίτες
    • Διάφορα φαγητά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Κρεατικά
    • Λαχανικά
    • Όσπρια
    • Πουλερικά
    • Σούπες
    • Φαγητά χωρίς αλάτι

Τοπ Συνταγές

  • Η καλύτερη ζύμη για πίτσα
  • Μπισκότα βουτύρου για κορνέ ή πρέσα μπισκότων
  • Εύκολο κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι πορτοκάλι
  • Πώς βράζουμε μακαρόνια (Τεχνικές μαγειρικής)
  • Κρέμα παγωτού με φρέσκο γάλα, της Παρασκευής
  • Ζύμη για κρέπες (περίπου 30–40 κρέπες)
  • Χαλούμι τηγανητό

Προσφορές

Νέες Συνταγές

  • «5 Υλικά – Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές», Τζέιμι Όλιβερ
  • Σοκολατένια ζύμη με φουντούκια
  • Πανετόνε (Panettone) στον αρτοπαρασκευαστή, της Αντιγόνης
  • Καναπεδάκια με ροκφόρ και καρύδι
  • Τριπλο-σοκολατένιο κέικ με μπανάνα
  • Κέικ πορτοκαλιού νηστίσιμο
  • Σαλάτα με πορτοκάλι, της Χριστίνας Κ.
  • «Piece of cake», Άκης Πετρετζίκης
Powered by WordPress | theme SG Grid