Σπιτικές Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

  • Τυρο-σνακ για όλες τις ώρες! Μικρές τυρένιες μπουκίτσες ιδανικές για ορεκτικό, μπουφέ, πάρτυ αλλά και για οικογενειακές στιγμές! Ιδιαιτέρως δε, για αυτές μπροστά στην τηλεόραση για την παρακολούθηση, ελληνικής ή μη, ταινίας!

    Τυρο-σνακ
     

    Τυρο-σνακ

    Υλικά:

    250γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
    125γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη
    4 κουταλιές βούτυρο
    1 κουταλάκι αλάτι
    3-4 κουταλιές παγωμένο νερό

    Εκτέλεση:

    Βεβαιωνόμαστε πως έχουμε παγωμένο νερό και αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει εκτός ψυγείου. Σε ένα μπωλ βάζουμε το τριμμένο τυρί, το βούτυρο και τη μισή ποσότητα του αλατιού. Προσθέτουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει ψιχουλιαστή. Στη συνέχεια βάζουμε το μίξερ και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το παγωμένο νερό μέχρι που η ζύμη μας να γίνει μαλακή και εύπλαστη. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε δύο μέρη και σκεπάζουμε το καθένα τους με διαφανή μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι την επιφάνεια εργασίας μας και ανοίγουμε πάνω της σε φύλλο πάχους περίπου 3 εκατοστών το κάθε μέρος. Κόβουμε σε τετραγωνάκια με ροδέλα σφολιάτας, ή ζικ ζακ μαχαίρι, κάνουμε με μια οδοντογλυφίδα μια τρυπούλα σε κάθε τετραγωνάκι και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο αλάτι. Επαναλαμβάνουμε και με την υπόλοιπη ζύμη. Αραδιάζουμε τα τυρο-σνακ σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για δέκα με δεκαπέντε λεπτά στους 190 βαθμούς. Τα τυρο-σνακ είναι έτοιμα όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα στις άκρες τους, προσοχή να μην καούν.

    Rating: 4.8. From 72 votes.
    Please wait...

     
     
    Μπουφέ: κάντε κλικ εδώ για να δείτε το μενού.
    No Comments

Αφήστε ένα μήνυμα!

recipes

sintages

Μαγειρεύεις;

Δες τη δική σου συνταγή στη Ματιά!

 
Οι Συνταγές μας στο Google Plus
  κι οι Συνταγές μας στο FaceBook