Συνταγές της Ματιάς
Συνταγές της Ματιάς
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • ΣΠΙΤΙ
  • ΤΑΞΙΔΙΑ
  • ΕΙΔΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
  • ΠΙΣΤΗ

Συνταγές της Ματιάς

Οι καλύτερες συνταγές με μια Ματιά!

εύκολες και νόστιμες συνταγές που όλοι θέλουν να δοκιμάσουν

Τυρο-σνακ

Τυρο-σνακ για όλες τις ώρες! Μικρές τυρένιες μπουκίτσες ιδανικές για ορεκτικό, μπουφέ, πάρτυ αλλά και για οικογενειακές στιγμές! Ιδιαιτέρως δε, για αυτές μπροστά στην τηλεόραση για την παρακολούθηση, ελληνικής ή μη, ταινίας!

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κοινοποιήστε στο Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Μπουφέ
  • Ορεκτικά
  • Παιδικό πάρτυ
  • Σνακ
Τυρο-σνακ

Υλικά:

250γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
125γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη
4 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλάκι αλάτι
3-4 κουταλιές παγωμένο νερό

Εκτέλεση:

Βεβαιωνόμαστε πως έχουμε παγωμένο νερό και αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει εκτός ψυγείου. Σε ένα μπωλ βάζουμε το τριμμένο τυρί, το βούτυρο και τη μισή ποσότητα του αλατιού. Προσθέτουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει ψιχουλιαστή. Στη συνέχεια βάζουμε το μίξερ και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το παγωμένο νερό μέχρι που η ζύμη μας να γίνει μαλακή και εύπλαστη. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε δύο μέρη και σκεπάζουμε το καθένα τους με διαφανή μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι την επιφάνεια εργασίας μας και ανοίγουμε πάνω της σε φύλλο πάχους περίπου 3 εκατοστών το κάθε μέρος. Κόβουμε σε τετραγωνάκια με ροδέλα σφολιάτας, ή ζικ ζακ μαχαίρι, κάνουμε με μια οδοντογλυφίδα μια τρυπούλα σε κάθε τετραγωνάκι και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο αλάτι. Επαναλαμβάνουμε και με την υπόλοιπη ζύμη. Αραδιάζουμε τα τυρο-σνακ σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για δέκα με δεκαπέντε λεπτά στους 190 βαθμούς. Τα τυρο-σνακ είναι έτοιμα όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα στις άκρες τους, προσοχή να μην καούν.



Κάντε κλικ παρακάτω για να δείτε το αντίστοιχο μενού:
Μπουφέ Ορεκτικά Παιδικό πάρτυ Σνακ

Rating: 4.8. From 72 votes.
Please wait...

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κοινοποιήστε στο Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Σχετικά

αλεύρι βούτυρο τσένταρ
Μάιος 6, 2015

Post navigation

Τραγανά σοκολατομπισκοτάκια → ← Παγωτό πορτοκάλι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


5 Υλικά - Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές

Ανοιξιάτικες συνταγές
  • Vegan
  • Γλυκά
  • Διαβητικών
  • Διαίτης
  • Διασήμων
  • Διάφορα
  • Διεθνής Κουζίνα
  • Εκδηλώσεις
    • Επίσημο τραπέζι
    • Μπουφέ
    • Παιδικό πάρτυ
  • Εποχιακά
  • Εύκολες συνταγές
  • Θρησκεία
  • Κολπάκια
  • Κουζίνα
  • Νηστίσιμα
  • Οικονομικά γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ορεκτικά
  • Παράδοση
  • Παραδοσιακές Συνταγές
  • Περίσσεψε
  • Πολίτικη Κουζίνα
  • Πολύ φθηνές συνταγές
  • Σάλτσες
  • Σνακ
  • Συνταγές του απατεώνα
  • Τεχνικές
  • Υγιεινή διατροφή
  • Φαγητά

Τοπ Συνταγές

  • Κρέμα παγωτού με φρέσκο γάλα, της Παρασκευής
  • Η καλύτερη ζύμη για πίτσα
  • Σοκολατάκια μπανόφι με μπισκότο (banoffee)
  • Πώς βράζουμε μακαρόνια (Τεχνικές μαγειρικής)
  • Εύκολο κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι πορτοκάλι
  • Ζύμη για πίτσες χωρίς μαγιά στο λεπτό
  • Μπισκότα βουτύρου για κορνέ ή πρέσα μπισκότων

Προσφορές

Νέες Συνταγές

  • «5 Υλικά – Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές», Τζέιμι Όλιβερ
  • Σοκολατένια ζύμη με φουντούκια
  • Πανετόνε (Panettone) στον αρτοπαρασκευαστή, της Αντιγόνης
  • Καναπεδάκια με ροκφόρ και καρύδι
  • Τριπλο-σοκολατένιο κέικ με μπανάνα
  • Κέικ πορτοκαλιού νηστίσιμο
  • Σαλάτα με πορτοκάλι, της Χριστίνας Κ.
  • «Piece of cake», Άκης Πετρετζίκης
Powered by WordPress | theme SG Grid