Σπιτικές Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

  • Τραγανές πατατοκροκέτες απ' έξω, με μπέικον και μοτσαρέλα που λιώνει στο στόμα από μέσα... Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω αυτή τη συνταγή! Δοκιμάστε την!

    Τραγανές κροκέτες πατάτας με μπέικον
     

    Τραγανές κροκέτες πατάτας με μπέικον

    Υλικά:

    4 μέτριες πατάτες
    1 κούπα μπέικον ξεροψημένο και ψιλοκομμένο
    1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
    3/4 κούπας μοτσαρέλα σε κυβάκια
    1/2 κούπα κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
    2-4 κουταλιές γάλα
    2 κούπες αλεύρι
    2 κούπες τριμμένη φρυγανιά
    5 αυγά χτυπημένα με λίγο αλατοπίπερο
    Αλάτι, πιπέρι
    Λάδι για το τηγάνισμα

    Εκτέλεση:

    Κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και τις βράζουμε για είκοσι λεπτά περίπου σε αλατισμένο νερό. Όταν τρυπιούνται (αλλά κρατάνε) καλά με το πιρούνι, τις σουρώνουμε και τις λιώνουμε με πιρούνι. Τους προσθέτουμε το μπέικον, το κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και κουταλιά κουταλιά το γάλα (μπορεί να μην το χρειαστεί όλο – το μείγμα μας θα πρέπει να είναι σφιχτό- γι αυτό ανακατεύουμε καλά να πάρει την προηγούμενη κουταλιά).
    Πλάθουμε κεφτεδάκια με τη ζύμη μας, τα πιέζουμε να γίνουν σαν πιτούλες και βάζουμε ένα κυβάκι μοτσαρέλας. Πλάθουμε ξανά μπαλάκι τη ζύμη μας φροντίζοντας να κλείσει μέσα της το τυρί. Βουτάμε κάθε μπαλάκι πρώτα στο αλεύρι, μετά στα αυγά και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά έτσι ώστε να τυλιχτούν γύρω γύρω. Βάζουμε 2-3 μπαλάκια σε τρυπιτή κουτάλα και τα βουτάμε μέσα στο καυτό λάδι. Όταν ροδοκοκκινήσουν τα αφαιρούμε προσεκτικά και τα απολαμβάνουμε!

    Rating: 5.0. From 1 vote.
    Please wait...

     
     
    Επίσημο τραπέζι: κάντε κλικ εδώ για να δείτε το μενού.
    No Comments

Αφήστε ένα μήνυμα!

recipes

sintages

Μαγειρεύεις;

Δες τη δική σου συνταγή στη Ματιά!

 
Οι Συνταγές μας στο Google Plus
  κι οι Συνταγές μας στο FaceBook