Συνταγές της Ματιάς
Συνταγές της Ματιάς
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • ΣΠΙΤΙ
  • ΤΑΞΙΔΙΑ
  • ΕΙΔΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
  • ΠΙΣΤΗ

Συνταγές της Ματιάς

Οι καλύτερες συνταγές με μια Ματιά!

εύκολες και νόστιμες συνταγές που όλοι θέλουν να δοκιμάσουν

Καλαθάκια με λαχανικά, ζαμπόν και τυρί

Μια εύκολη συνταγή για να φτιάχνεις καλαθάκια από ζύμη καθώς και μια πρόταση για να τα γεμίζεις γευστικά! Ακολουθήστε την!

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κοινοποιήστε στο Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Επίσημο τραπέζι
  • Μπουφέ
  • Ορεκτικά
Καλαθάκια με λαχανικά, ζαμπόν και τυρί

Υλικά:

200γρ. μαγιονέζα
300γρ. ζαμπόν σε κύβους
200γρ. τυρί σε κύβους
200γρ. ανάμεικτα λαχανικά βρασμένα
2 πατάτες
3 αυγά
3-4 αγγουράκια τουρσί
Φύλλα σαλάτας
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για τα καλαθάκια:
2 1/2 κούπες αλεύρι
250γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
6 κουταλιές κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Πρώτα θα φτιάξουμε τα καλαθάκια. Σε ένα μπωλ βάζουμε τη μαργαρίνη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και με τα δάχτυλά μας δουλεύουμε τη ζύμη να γίνει τρίμματα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε την ζύμη μας για μισή ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Εν τω μεταξύ μπορούμε να βράσουμε τα αυγά, τις πατάτες, τα ανάμεικτα λαχανικά και να τα σουρώσουμε καλά και να κόψουμε σε κύβους τις πατάτες, το ζαμπόν, το τυρί και να ψιλοκόψουμε τα αγγουράκια και τα αυγά.
Παίρνουμε τη ζύμη μας και την στρώνουμε μέσα σε φορμάκια. Μόλις την στρώσουμε κάνουμε μικρές τρυπίτσες και βάζουμε αλουμινόχαρτο στην εσωτερική πλευρά και τοποθετούμε παλιά όσπρια ή κάποιο βάρος ώστε να μην φουσκώσει η ζύμη μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για ένα τέταρτο της ώρας μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε τα έτοιμα καλαθάκια από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα ξεφορμάρουμε.
Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε τις πατάτες, το ζαμπόν, το τυρί, τα αγγουράκια, τα αυγά, τα ανάμεικτα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και τη μαγιονέζα. Στρώνουμε στο εσωτερικό από τα καλαθάκια ένα κομμάτι από φύλλο σαλάτας και μέσα αδειάζουμε το μείγμα μας. Τα καλαθάκια με ανάμεικτα λαχανικά, ζαμπόν και τυρί είναι έτοιμα να τα στολίσουμε σε πιατέλα και να τα σερβίρουμε στο τραπέζι ή το μπουφέ μας!



Κάντε κλικ παρακάτω για να δείτε το αντίστοιχο μενού:
Επίσημο τραπέζι Μπουφέ Ορεκτικά

Rating: 4.7. From 83 votes.
Please wait...

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κοινοποιήστε στο Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Σχετικά

αγγουράκια τουρσί αλεύρι ανάμεικτα λαχανικά αυγά ζαμπόν κρέμα γάλακτος μαγιονέζα μαργαρίνη μπέικιν πάουντερ πατάτες σαλάτα τυρί
Ιανουάριος 2, 2015

Post navigation

Δεντράκια τυράκια → ← Για να μην ωριμάζουν γρήγορα οι μπανάνες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


5 Υλικά - Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές

Ανοιξιάτικες συνταγές
  • Vegan
  • Γλυκά
  • Διαβητικών
  • Διαίτης
  • Διασήμων
  • Διάφορα
  • Διεθνής Κουζίνα
  • Εκδηλώσεις
    • Επίσημο τραπέζι
    • Μπουφέ
    • Παιδικό πάρτυ
  • Εποχιακά
  • Εύκολες συνταγές
  • Θρησκεία
  • Κολπάκια
  • Κουζίνα
  • Νηστίσιμα
  • Οικονομικά γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ορεκτικά
  • Παράδοση
  • Παραδοσιακές Συνταγές
  • Περίσσεψε
  • Πολίτικη Κουζίνα
  • Πολύ φθηνές συνταγές
  • Σάλτσες
  • Σνακ
  • Συνταγές του απατεώνα
  • Τεχνικές
  • Υγιεινή διατροφή
  • Φαγητά

Τοπ Συνταγές

  • Κρέμα παγωτού με φρέσκο γάλα, της Παρασκευής
  • Η καλύτερη ζύμη για πίτσα
  • Σοκολατάκια μπανόφι με μπισκότο (banoffee)
  • Πώς βράζουμε μακαρόνια (Τεχνικές μαγειρικής)
  • Εύκολο κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι πορτοκάλι
  • Ζύμη για πίτσες χωρίς μαγιά στο λεπτό
  • Μπισκότα βουτύρου για κορνέ ή πρέσα μπισκότων

Προσφορές

Νέες Συνταγές

  • «5 Υλικά – Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές», Τζέιμι Όλιβερ
  • Σοκολατένια ζύμη με φουντούκια
  • Πανετόνε (Panettone) στον αρτοπαρασκευαστή, της Αντιγόνης
  • Καναπεδάκια με ροκφόρ και καρύδι
  • Τριπλο-σοκολατένιο κέικ με μπανάνα
  • Κέικ πορτοκαλιού νηστίσιμο
  • Σαλάτα με πορτοκάλι, της Χριστίνας Κ.
  • «Piece of cake», Άκης Πετρετζίκης
Powered by WordPress | theme SG Grid