Σπιτικές Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

  • Τα Γκουζέρ -μια συνταγή που μας έρχεται από την Γαλλία- είναι κάτι σαν αλμυρά σου και τρώγονται σαν σνάκ συνοδεύοντας ως επί το πλείστον κρασί.

    Γκουζέρ
     
    Υλικά:

    1 κούπα νερό
    7 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
    1 1/2 κουταλάκια αλάτι
    1 1/4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    4-5 μεγάλα αυγά
    1 1/4 φλυτζάνια τριμμένη γραβιέρα
    Φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι

    Εκτέλεση:

    Τα Γκουζέρ -μια συνταγή που μας έρχεται από την Γαλλία- είναι κάτι σαν αλμυρά σου και τρώγονται σαν σνακ συνοδεύοντας ως επί το πλείστον κρασί! Ας τα φτιάξουμε όμως.
    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Στρώνουμε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί.
    Σε ένα μέτριο τηγάνι βάζουμε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι με τη μία και χαμηλώνουμε το μάτι σε μεσαία θερμοκρασία. Ανακατεύουμε έντονα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να έρθει και να σχηματίσει μπάλα γύρω από την κουτάλα μας και να έχει εξατμιστεί η υπερβολική υγρασία. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 2 ακόμη λεπτά μέχρι να στεγνώσει το μείγμα.
    Χτυπάμε το ένα αυγό σε ένα μπωλ και το αφήνουμε κατά μέρος. Προσθέτουμε ένα ένα τα υπόλοιπα αυγά στο μείγμα μας ανακατεύοντας πάρα πολύ καλά μέχρι που το μείγμα μας να έχει μια λεία και μεταξένια υφή. Αν το μείγμα μας είναι πολύ σκληρό τότε προσθέτουμε σιγά σιγά το ήδη χτυπημένο αυγό μας μέχρι να πάρει ένα λαμπερό χρώμα και να πέφτει από το κουτάλι μας. Αναμειγνύουμε και 3/4 φλυτζανιού γραβιέρα και προσθέτουμε αλάτι και λευκό πιπέρι.
    Γεμίζουμε ένα κορνέ με τη ζύμη μας (πρέπει να χρησιμοποιήσουμε απαραιτήτως κορνέ για να μας φουσκώσουν) και κάνουμε μπαλάκια μεγέθους περίπου όσο ένα μεγάλο καρύδι που τα τοποθετούμε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση περίπου 5 πόντων γιατί θα φουσκώσουν. Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη γραβιέρα το καθένα από αυτά και ψήνουμε για 7-8 λεπτά. Μειώνουμε την θερμοκρασία στους 175 και ψήνουμε για άλλα 20 περίπου λεπτά.
    Όταν τελειώσει το ψήσιμο θα πρέπει να έχουν ένα ελαφρύ χρυσοκαφέ χρώμα. Όταν θα σπάσουμε ένα θα πρέπει να έχει μέσα του κενό και το εσωτερικό του θα εξακολουθεί να είναι ελαφρά υγρό. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν μέσα στο ταψί και τα σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά.

    Rating: 4.0. From 72 votes.
    Please wait...

     
     
    Διεθνής Κουζίνα: κάντε κλικ εδώ για να δείτε το μενού.
    No Comments

Αφήστε ένα μήνυμα!

recipes

sintages

Μαγειρεύεις;

Δες τη δική σου συνταγή στη Ματιά!

 
Οι Συνταγές μας στο Google Plus
  κι οι Συνταγές μας στο FaceBook