Σπιτικές Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

 • Φτιάχνω κρασί βραστό

  Συνταγές: Φτιάξε μόνος σου
  Υλικά:

  Φτιάξτε μόνοι σας κρασί βραστό. Προσέξτε όμως, επειδή το ποσοστό του σε οινόπνευμα είναι πολύ υψηλό, δεν το πίνουμε όπως το κοινό κρασί. Τα παλαιότερα χρόνια, το κρασί βραστό, το έδιναν στις εκκλησίες για τις Θείες Λειτουργίες

  Φτιάχνω κρασί βραστό
   
  Υλικά:

  Μούστο

  Εκτέλεση:

  Για να φτιάξουμε κρασί βραστό θα χρειαστούμε καθαρό μούστο.
  Παίρνουμε τον καθαρό μούστο και τον βάζουμε να βράσει με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας. Βράζουμε τον μούστο έως ότου αυτός φτάσει τους 22 βαθμούς στο γραδόμετρο (γράδο). Αν δεν διαθέτουμε αυτό το όργανο, υπάρχει και ο εξής εμπειρικός τρόπος, για να καταλάβουμε πότε είναι έτοιμο το κρασί μας. Με ένα κουταλάκι, παίρνουμε λίγο μούστο που βράζει και στάζουμε πάνω στο νύχι του αντίχειρά μας, μία σταγόνα. Αν η σταγόνα σταθεί, ο μούστος μας έχει γίνει κρασί βραστό. Αν κυλίσει στο νύχι, ο μούστος μας χρειάζεται κι άλλο βράσιμο.
  Το κρασί βραστό, είναι καλό να φυλάγεται στα ειδικά ξύλινα βαρελάκια. Εναλλακτικά μπορούμε να το φυλάξουμε σε γυάλινα δοχεία χωρίς να το κλείσουμε αεροστεγώς. Δεν χρειάζεται ψυγείο για την συντήρησή του.
  Επειδή το ποσοστό του σε οινόπνευμα είναι πολύ υψηλό, δεν το πίνουμε όπως το κοινό κρασί. Τα παλαιότερα χρόνια, το κρασί βραστό, το έδιναν στις εκκλησίες για τις Θείες Λειτουργίες.

  Rating: 4.7. From 161 votes.
  Please wait...

   
   
  Φτιάξε μόνος σου: κάντε κλικ εδώ για να δείτε το μενού.
  No Comments

Αφήστε ένα μήνυμα!

recipes

sintages

Μαγειρεύεις;

Δες τη δική σου συνταγή στη Ματιά!

 
Οι Συνταγές μας στο Google Plus
  κι οι Συνταγές μας στο FaceBook
 


Booking.com