Συνταγές της Ματιάς
Συνταγές της Ματιάς
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • ΣΠΙΤΙ
  • ΤΑΞΙΔΙΑ
  • ΕΙΔΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
  • ΠΙΣΤΗ

Συνταγές της Ματιάς

Οι καλύτερες συνταγές με μια Ματιά!

εύκολες και νόστιμες συνταγές που όλοι θέλουν να δοκιμάσουν

Σάλτσα Ντομάτας Τσίλι

  • Φτιάξε μόνος σου
Υλικά:

4 κιλά ντομάτες ώριμες
4 κρεμμύδια
2 πράσινες πιπεριές
2 σκελίδες σκόρδο
6 κουταλιές ζάχαρη
8 καυτερές πιπερίτσες
1 φλιτζάνι ξύδι
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά πάπρικα
2 κουταλιές πιπέρι
2 κουταλάκια μπαχάρι
2 κουταλάκια μουστάρδα
1 ξύλο κανέλα

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε. Πλένουμε τις πιπεριές και τις πιπερίτσες. Τους αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια και τις κόβουμε μικρά κομματάκια. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα βράζουμε καλά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όταν κρυώσει, περνάμε το μείγμα από το μπλέντερ. Στη συνέχεια το σουρώνουμε σε σουρωτήρι με στρογγυλές τρύπες ούτως ώστε να απομακρυνθούν τα σπόρια από τις ντομάτες. Ξαναρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, του προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το βράζουμε για μία περίπου ώρα ακόμη. Αφαιρούμε την κανέλα και το μπαχάρι και φυλάμε το μείγμα σε μπουκάλια ρίχνοντας από πάνω του λίγο λάδι ώστε ο αέρας να έρχεται σε επαφή με το λάδι και όχι με τη σάλτσα τσίλι.

Rating: 4.5/5. From 131 votes.
Please wait...

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Click to share on Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Παρόμοιες συνταγές:

  • Κέτσαπ
  • Μπεκρή μεζέ
  • Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια
  • Χουνκιάρ μπεγεντί (Hunkar Begendi), της Παρασκευής
  • Πουγκάκια μοσχάρι
  • Χουνκιάρ μπεγεντί (hunkar begendi), του Κώστα Καρακάση
  • Χασάπικο, της Χριστίνας
  • Γλώσσες καλοκαιρινές
ζάχαρη κανέλα κρεμμύδια μουστάρδα μπαχάρι ντομάτες ξύδι πάπρικα πιπεριές σκόρδο
Αύγουστος 18, 2009

Post navigation

Ντομάτες λιαστές → ← Κρέμα από μέλι, βούτυρο και λεμόνι, της Λίζας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Νηστίσιμες Συνταγές
  • Vegan
  • Γλυκά
  • Διαβητικών
  • Διαίτης
  • Διασήμων
  • Διάφορα
    • Γαρνιτούρες
    • Διακοσμήσεις
    • Ζύμες
    • Ποτά
    • Ποτά χωρίς αλκοόλ
    • Σαλάτες
    • Φτιάξε μόνος σου
  • Διεθνής Κουζίνα
  • Εκδηλώσεις
  • Εποχιακά
  • Εύκολες συνταγές
  • Θρησκεία
  • Κολπάκια
  • Κουζίνα
  • Νηστίσιμα
  • Οικονομικά γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ορεκτικά
  • Παράδοση
  • Παραδοσιακές Συνταγές
  • Περίσσεψε
  • Πολίτικη Κουζίνα
  • Πολύ φθηνές συνταγές
  • Σάλτσες
  • Σνακ
  • Συνταγές του απατεώνα
  • Τεχνικές
  • Υγιεινή διατροφή
  • Φαγητά

Τοπ Συνταγές

  • Η καλύτερη ζύμη για πίτσα
  • Λικεράκι από ξύσμα περγαμόντου, της Σοφίας
  • Μπεσαμέλ με γάλα εβαπορέ
  • Κοτόπουλο λεμονάτο (συνταγή γιαγιάς), της Ρένας
  • Ζύμη για κρέπες (περίπου 30–40 κρέπες)
  • Ρύζι στο φούρνο
  • Ζύμη για ψωμί τσιαπάτα - Βασική συνταγή Ciabatta
  • Σούπα λαχανικών για γρήγορο κάψιμο λίπους

Προσφορές

Νέες Συνταγές

  • Χριστουγεννιάτικο δεντράκι σαλάτας
  • Λιποδιαλυτική σούπα
  • Βερύκοκα με μπέικον
  • Σούπα του Ιπποκράτη
  • Γλυκά μπισκοτάκια
  • Σούπα αποτοξίνωσης
  • Τσιπς μπανάνας
  • Σούπα για ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού
Powered by WordPress | theme SG Grid