Συνταγές της Ματιάς
Συνταγές της Ματιάς
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • ΣΠΙΤΙ
  • ΤΑΞΙΔΙΑ
  • ΕΙΔΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
  • ΠΙΣΤΗ

Συνταγές της Ματιάς

Οι καλύτερες συνταγές με μια Ματιά!

εύκολες και νόστιμες συνταγές που όλοι θέλουν να δοκιμάσουν

Λικέρ πορτοκάλι, της γιαγιάς Στέλλας

  • Ποτά
  • Φτιάξε μόνος σου
Υλικά:

7 πορτοκάλια
1/5 λίτρο τσίπουρο
1 κιλό ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
5 μοσχοκάρφια

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια μας. Με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες βγάζουμε τις φλούδες τους χωρίς να κόβουμε και το άσπρο που έχουν από μέσα. Τις βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο (που κλείνει καλά) μαζί με το τσίπουρο και ένα φλυτζάνι από τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και σφραγίζουμε το βάζο. Τα αφήνουμε έτσι για μία εβδομάδα ανακινώντας το βάζο κάθε μέρα μέρα.
Όταν περάσει η βδομάδα, βράζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σε 500γρ. νερό μαζί με την κανέλα και τα μοσχοκάρφια για ένα 5λεπτο. Προσθέτουμε το σιρόπι στο βάζο με το τσίπουρο και το αφήνουμε για άλλη μία εβδομάδα, ανακινώντας πάλι κάθε μέρα.
Όταν περάσει και αυτή η εβδομάδα, σουρώνουμε καλά το λικέρ μας και το φυλάμε σε γυάλινο μπουκάλι.

Τη συνταγή μας έστειλε η Στέλλα Ροζάκη την οποία και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε την ιστοσελίδα της, «Στέλλα», κάνοντας κλικ εδώ!

No votes yet.
Please wait...

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Click to share on Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Παρόμοιες συνταγές:

  • Λικέρ Βύσσινο, της γιαγιάς Στέλλας
  • Κουλουράκια πορτοκαλιού, της Χριστίνας
  • Μελομακάρονα συνταγή 1η
  • Ζεστό ποντς κρασιού
  • Καντάδες, της Αννιώς
  • Βασιλόπιτα της κυρά Λένης
  • Λικέρ Κιρς, της γιαγιάς Στέλλας
  • Καφές Ντιάμπλο (Coffee Diablo), της Στέλλας
γαρίφαλο ζάχαρη κανέλα πορτοκάλια τσίπουρο
Σεπτέμβριος 23, 2017

Post navigation

Λικέρ δαμάσκηνο, της γιαγιάς Στέλλας → ← Λικέρ Κιρς, της γιαγιάς Στέλλας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Νηστίσιμες Συνταγές
  • Vegan
  • Γλυκά
  • Διαβητικών
  • Διαίτης
  • Διασήμων
  • Διάφορα
    • Γαρνιτούρες
    • Διακοσμήσεις
    • Ζύμες
    • Ποτά
    • Ποτά χωρίς αλκοόλ
    • Σαλάτες
    • Φτιάξε μόνος σου
  • Διεθνής Κουζίνα
  • Εκδηλώσεις
  • Εποχιακά
  • Εύκολες συνταγές
  • Θρησκεία
  • Κολπάκια
  • Κουζίνα
  • Νηστίσιμα
  • Οικονομικά γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ορεκτικά
  • Παράδοση
  • Παραδοσιακές Συνταγές
  • Περίσσεψε
  • Πολίτικη Κουζίνα
  • Πολύ φθηνές συνταγές
  • Σάλτσες
  • Σνακ
  • Συνταγές του απατεώνα
  • Τεχνικές
  • Υγιεινή διατροφή
  • Φαγητά

Τοπ Συνταγές

  • Η καλύτερη ζύμη για πίτσα
  • Κέικ λεμόνι με εύκολο μέτρημα
  • Μπισκότα βουτύρου για κορνέ ή πρέσα μπισκότων
  • Σούπα λαχανικών για γρήγορο κάψιμο λίπους
  • Κοτόπουλο λεμονάτο (συνταγή γιαγιάς), της Ρένας
  • Ζύμη για κρέπες (περίπου 30–40 κρέπες)
  • Ζύμη για ψωμί τσιαπάτα - Βασική συνταγή Ciabatta
  • Εύκολο κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι πορτοκάλι

Προσφορές

Νέες Συνταγές

  • Λιποδιαλυτική σούπα
  • Βερύκοκα με μπέικον
  • Σούπα του Ιπποκράτη
  • Γλυκά μπισκοτάκια
  • Σούπα αποτοξίνωσης
  • Τσιπς μπανάνας
  • Σούπα για ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού
  • Σολομός με σαλάτα φινόκιο
Powered by WordPress | theme SG Grid