Συνταγές της Ματιάς
Συνταγές της Ματιάς
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • ΣΠΙΤΙ
  • ΤΑΞΙΔΙΑ
  • ΕΙΔΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
  • ΠΙΣΤΗ

Συνταγές της Ματιάς

Οι καλύτερες συνταγές με μια Ματιά!

εύκολες και νόστιμες συνταγές που όλοι θέλουν να δοκιμάσουν

Σταφιδοψωμάκια

Ετοιμάστε ένα νόστιμο και θρεπτικό σνακ με αυτή την συνταγή. Σπιτικά σταφιδοψωμάκια για τα παιδιά στο σχολείο αλλά και για εμάς στην δουλειά.

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κοινοποιήστε στο Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Ζύμες
  • Σνακ
Υλικά:

1/2 κιλό αλεύρι
1 κούπα γάλα
50γρ. βούτυρο
5 κουταλιές ζάχαρη
100γρ. σταφίδες μαύρες
25γρ. μαγιά φρέσκια (περίπου μισό κύβο) ή 1 φακελάκι ξηρή
1 1/2 κουταλιά κανέλα
1 αυγό για το άλειμμα
1/2 κουταλάκι αλάτι
Λίγη ζάχαρη ακόμη και λίγη κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και εκεί μέσα διαλύουμε την μαγιά μας. Μόλις διαλυθεί, προσθέτουμε τη μία κουταλιά ζάχαρη. Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι και κάνουμε στη μέση του ένα λακκουβάκι. Εκεί μέσα ρίχνουμε το αλάτι, την διαλυμένη μαγιά με το γάλα και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη μας να ξεκολλά από τα χέρια. Προσθέτουμε και τις σταφίδες και ζυμώνουμε ώστε να πάνε παντού. Σκεπάζουμε το μπωλ με τη ζύμη μας για τα σταφιδόψωμα με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε σε μέρος ζεστό να φουσκώσει καλά.
Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με την κανέλα. Λιώνουμε το βούτυρο. Παίρνουμε τη ζύμη μας και την ανοίγουμε να γίνει σαν χοντρό φύλλο. Βουτυρώνουμε όλη την επιφάνειά του και πασπαλίζουμε με το μείγμα της ζάχαρης και της κανέλας και ξεκινάμε να το τυλίγουμε ρολό φροντίζοντας να βουτυρώνουμε σταδιακά και όλη του την εξωτερική επιφάνεια. Μόλις τυλιχτεί σε ρολό το κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια φόρμα κέικ και την βουτυρώνουμε. Τοποθετούμε τα κομμάτια μέσα το ένα μπροστά από το άλλο ώστε να έχουν την πλευρά που φαίνονται οι σταφίδες πάνω. Αφήνουμε τα σταφιδοψωμάκια να φουσκώσουν ξανά.
Χτυπάμε το αυγό με λίγη κανέλα ακόμη, αραιώνοντάς το με λίγο νερό και αλείφουμε το πάνω μέρος από την επιφάνεια των σταφιδόψωμων. Πασπαλίζουμε και με λίγη ζάχαρη ακόμη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή περίπου ώρα. Είναι ιδανικά για να τα παίρνουν τα παιδιά για κολατσιό στο σχολείο ή εμείς στη δουλειά.



Κάντε κλικ παρακάτω για να δείτε το αντίστοιχο μενού:
Ζύμες Σνακ

Rating: 4.0. From 143 votes.
Please wait...

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κοινοποιήστε στο Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Σχετικά

αλεύρι αυγά βούτυρο γάλα ζάχαρη κανέλα μαγιά σταφίδες
Απρίλιος 10, 2011

Post navigation

Γλυκόξινο χοιρινό (συνταγές κινέζικες) → ← Ζύμη για πίτσα με ψωμένια βάση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


5 Υλικά - Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές

Ανοιξιάτικες συνταγές
  • Vegan
  • Γλυκά
  • Διαβητικών
  • Διαίτης
  • Διασήμων
  • Διάφορα
    • Γαρνιτούρες
    • Διακοσμήσεις
    • Ζύμες
    • Ποτά
    • Ποτά χωρίς αλκοόλ
    • Σαλάτες
    • Φτιάξε μόνος σου
  • Διεθνής Κουζίνα
  • Εκδηλώσεις
  • Εποχιακά
  • Εύκολες συνταγές
  • Θρησκεία
  • Κολπάκια
  • Κουζίνα
  • Νηστίσιμα
  • Οικονομικά γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ορεκτικά
  • Παράδοση
  • Παραδοσιακές Συνταγές
  • Περίσσεψε
  • Πολίτικη Κουζίνα
  • Πολύ φθηνές συνταγές
  • Σάλτσες
  • Σνακ
  • Συνταγές του απατεώνα
  • Τεχνικές
  • Υγιεινή διατροφή
  • Φαγητά

Τοπ Συνταγές

  • Βασική ζύμη για τάρτες και ταρτάκια
  • Η καλύτερη ζύμη για πίτσα
  • Κρέμα παγωτού με φρέσκο γάλα, της Παρασκευής
  • Σοκολατάκια μπανόφι με μπισκότο (banoffee)
  • Πώς βράζουμε μακαρόνια (Τεχνικές μαγειρικής)
  • Όταν δεν πήζει η κρέμα γάλακτος
  • Εύκολο κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι πορτοκάλι

Προσφορές

Νέες Συνταγές

  • «5 Υλικά – Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές», Τζέιμι Όλιβερ
  • Σοκολατένια ζύμη με φουντούκια
  • Πανετόνε (Panettone) στον αρτοπαρασκευαστή, της Αντιγόνης
  • Καναπεδάκια με ροκφόρ και καρύδι
  • Τριπλο-σοκολατένιο κέικ με μπανάνα
  • Κέικ πορτοκαλιού νηστίσιμο
  • Σαλάτα με πορτοκάλι, της Χριστίνας Κ.
  • «Piece of cake», Άκης Πετρετζίκης
Powered by WordPress | theme SG Grid