Σπιτικές Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

  • Ζύμη για πίτσα και σκορδόψωμο

    Συνταγές: Ζύμες
    Υλικά: , , , , , ,

    Μια διπλή συνταγή! Και για βάση πίτσας και για την μεταμόρφωση της ζύμης αυτής σε πικάντικο σκορδόψωμο! Δοκιμάστε την!

    Ζύμη για πίτσα και σκορδόψωμο
     

    Ζύμη για πίτσα και σκορδόψωμο

    Υλικά:

    3 κούπες αλεύρι για ζύμωμα και λίγο ακόμη
    1 φακελάκι ξηρή μαγιά
    2 κουταλιές ελαιόλαδο
    1 κουταλάκι μέλι
    2 κουταλάκια αλάτι
    Υλικά για να γίνει σκορδόψωμο:
    2-3 σκελίδες σκόρδο
    2 κουταλιές αλατισμένο βούτυρο
    1/4 τριμμένο σκληροτύρι
    1/4 τριμμένη μοτσαρέλα
    Αλάτι, πιπέρι

    Εκτέλεση:

    Σε ένα μεγάλο μπωλ (ακόμη καλύτερα σε πολυμίξερ-ζυμωτήριο) ανακατεύουμε 1 κούπα χλιαρό νερό (40 βαθμούς περίπου) με το μέλι και τη μαγιά. Το αφήνουμε να κάνει αφρό (5-10 λεπτά). Προσθέτουμε το λάδι, το μισό αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Μόλις γίνει ζύμη αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαφρά κολλώδη που όμως να μην κολλάει στα δάχτυλά μας όταν την αγγίζουμε. Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά. Αφήνουμε την ζύμη μας καλυμμένη με διαφανή μεμβράνη για 1-2 ώρες να φουσκώσει. Απλώνουμε τη ζύμη μας σε ταψί.
    Αν θέλουμε να κάνουμε σκορδόψωμο: Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει πολύ. Πολτοποιούμε εντελώς τις σκελίδες του σκόρδου και τις αναμειγνύουμε με το βούτυρο. Απλώνουμε το μείγμα του σκόρδου πάνω στην ζύμη της πίτσας μας, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι και με τα δύο τυριά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσει το σκορδόψωμο!

    Rating: 4.4. From 107 votes.
    Please wait...

     
     
    Ζύμες: κάντε κλικ εδώ για να δείτε το μενού.
    No Comments

Αφήστε ένα μήνυμα!

recipes

sintages

Μαγειρεύεις;

Δες τη δική σου συνταγή στη Ματιά!

 
Οι Συνταγές μας στο Google Plus
  κι οι Συνταγές μας στο FaceBook