Συνταγές της Ματιάς
Συνταγές της Ματιάς
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • ΣΠΙΤΙ
  • ΤΑΞΙΔΙΑ
  • ΕΙΔΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
  • ΠΙΣΤΗ

Συνταγές της Ματιάς

Οι καλύτερες συνταγές με μια Ματιά!

εύκολες και νόστιμες συνταγές που όλοι θέλουν να δοκιμάσουν

Αρτοποίημα εξ ουρανού και στην κορυφή κανέλα

Με αυτή την συνταγή και λίγο κόπο, θα ετοιμάσετε για εσάς και τους αγαπημένους σας ένα εξαίσιο αρτοποίημα, που μπορεί να συνοδεύσει ιδανικά τον καφέ, το τσάι μας ή και το γάλα των παιδιών μας!

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κοινοποιήστε στο Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Ζύμες
Υλικά:

3 φλιτζάνια αλεύρι
1/3 φλιτζανιού γάλα
1/4 φλιτζάνι νερό
60γρ. βούτυρο
3 αυγά
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
2-3 βανίλιες
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/2 κουταλάκι αλάτι
Υλικά για τη γέμιση:
1 φλιτζάνι ζάχαρη
60γρ. βούτυρο
2 κουταλάκια κανέλα
1/2 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε 2 φλιτζάνια αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά και τα αφήνουμε κατά μέρος. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και λιώνουμε μέσα του το βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό και τις βανίλιες. Τα αφήνουμε μέχρι η θερμοκρασία τους να φτάσει στους 40-50 βαθμούς. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα στο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με τη βοήθεια μιας ξύλινης σπάτουλας. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε επίμονα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Προσθέτουμε και 3/4 του φλιτζανιού αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο μπωλ και βάζουμε εκεί τη ζύμη μας για να φουσκώσει. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και με πετσέτα ή κουβέρτα και αφήνουμε το ζυμάρι μας να φουσκώσει για περίπου μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Εάν θέλουμε, αφού φουσκώσει η ζύμη μας μπορούμε να την φυλάξουμε σε αυτό το στάδιο στο ψυγείο μέχρι την επόμενη ημέρα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει όμως να αφήσουμε την ζύμη μας για μισή ώρα εκτός ψυγείου μέχρι να ξεκινήσουμε να την επεξεργαζόμαστε.
Εντωμεταξύ ανακατεύουμε καλά την ζάχαρη με την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Λιώνουμε 60γρ. βούτυρο μέχρι να πάρει χρώμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Ανοίγουμε το μπωλ που έχει τη ζύμη μας και με αλευρωμένα χέρια την μαλάσουμε απαλά και την φτιάχνουμε μπάλα. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια, βάζουμε πάνω την ζύμη μας και ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη ένα φύλλο περίπου 30 επί 50 εκατοστά. Με ένα πινέλο απλώνουμε το λιωμένο βούτυρο σε όλη της την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με το μείγμα της ζάχαρης και της κανέλας. Κόβουμε την ζύμη κάθετα σε έξι ισόπαχες λωρίδες. Στοιβάζουμε τις λωρίδες την μία πάνω στην άλλη και κόβουμε ξανά στα έξι. Πιάνουμε την κάθε εξάδα και την βάζουμε στη φόρμα έτσι ώστε στο πάνω μέρος της να φαίνονται οι φέτες της ζύμης με την ζάχαρη και την κανέλα. Γεμίζουμε με αυτόν τον τρόπο όλη τη φόρμα μας, την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει ξανά μέχρι να διπλασιαστεί (περίπου τρία τέταρτα).
Βάζουμε τη σχάρα στο μέσο του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 175 βαθμούς. Βάζουμε την φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για μισή περίπου ώρα μέχρι να ροδίσει καλά. Βγάζουμε το αρτο-ποίημα μας από τον φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα (ή για όσο περισσότερο αντέξουμε). Στη συνέχεια το σερβίρουμε σε πιατέλα έτσι ώστε να συνοδέψει ιδανικά τον καφέ, το τσάι μας ή για τα παιδιά μας το γάλα τους.



Κάντε κλικ παρακάτω για να δείτε το αντίστοιχο μενού:
Ζύμες

Rating: 4.0. From 89 votes.
Please wait...

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κοινοποιήστε στο Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Σχετικά

αλεύρι αυγά βανίλιες βούτυρο γάλα ζάχαρη κανέλα μαγιά μοσχοκάρυδο
Μάιος 3, 2011

Post navigation

Πουτίγκα ψωμιού με φράουλες → ← Σαλάτα η σαλονικιώτικη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


5 Υλικά - Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές

Ανοιξιάτικες συνταγές
  • Vegan
  • Γλυκά
  • Διαβητικών
  • Διαίτης
  • Διασήμων
  • Διάφορα
    • Γαρνιτούρες
    • Διακοσμήσεις
    • Ζύμες
    • Ποτά
    • Ποτά χωρίς αλκοόλ
    • Σαλάτες
    • Φτιάξε μόνος σου
  • Διεθνής Κουζίνα
  • Εκδηλώσεις
  • Εποχιακά
  • Εύκολες συνταγές
  • Θρησκεία
  • Κολπάκια
  • Κουζίνα
  • Νηστίσιμα
  • Οικονομικά γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ορεκτικά
  • Παράδοση
  • Παραδοσιακές Συνταγές
  • Περίσσεψε
  • Πολίτικη Κουζίνα
  • Πολύ φθηνές συνταγές
  • Σάλτσες
  • Σνακ
  • Συνταγές του απατεώνα
  • Τεχνικές
  • Υγιεινή διατροφή
  • Φαγητά

Τοπ Συνταγές

  • Η καλύτερη ζύμη για πίτσα
  • Μπισκότα βουτύρου για κορνέ ή πρέσα μπισκότων
  • Πώς βράζουμε μακαρόνια (Τεχνικές μαγειρικής)
  • Εύκολο κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι πορτοκάλι
  • Βασική ζύμη για πιροσκί
  • Ζύμη για κρέπες (περίπου 30–40 κρέπες)
  • Σοκολατάκια μπανόφι με μπισκότο (banoffee)

Προσφορές

Νέες Συνταγές

  • «5 Υλικά – Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές», Τζέιμι Όλιβερ
  • Σοκολατένια ζύμη με φουντούκια
  • Πανετόνε (Panettone) στον αρτοπαρασκευαστή, της Αντιγόνης
  • Καναπεδάκια με ροκφόρ και καρύδι
  • Τριπλο-σοκολατένιο κέικ με μπανάνα
  • Κέικ πορτοκαλιού νηστίσιμο
  • Σαλάτα με πορτοκάλι, της Χριστίνας Κ.
  • «Piece of cake», Άκης Πετρετζίκης
Powered by WordPress | theme SG Grid