Σπιτικές Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

  • Σοκολάτα για επικάλυψη, της Λίζας

    Συνταγές: Γαρνιτούρες
    Υλικά: , , ,

    Ετοιμάστε γαρνιτούρα σοκολάτας με την συνταγή που μας έστειλε η Λίζα Δ. Οι οδηγίες της Λίζας αναφέρονται σε μαύρη σοκολάτα αλλά και σε κουβερτούρα. Ρίξτε τους μια ματιά

    Σοκολάτα για επικάλυψη, της Λίζας
     
    Υλικά για μαύρη σοκολάτα:

    250γρ. μαύρη σοκολάτα
    125γρ. κρέμα γάλακτος

    Εκτέλεση:

    Συγκεντρώνουμε τα υλικά. Αδειάζουμε την κρέμα στη σπασμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε το μίγμα, σε μπεν μαρί, μέχρι να γίνει λείο. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
    Προσοχή: Η μαύρη σοκολάτα ανάλογα με τη σύνθεση της χρησιμοποιείται για να φτιάξουμε τρούφες ή για το γλασάρισμα γλυκών.

    Υλικά για κουβερτούρα:

    Κουβερτούρα μαύρη ή άσπρη

    Εκτέλεση:

    Χοντροκόβουμε την πλάκα σοκολάτας. Τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας την τακτικά. Τη βγάζουμε από το μπεν μαρί, όταν φτάσει τους 40 βαθμούς. Ανακατεύουμε για να κρυώσει, μέχρι να φτάσει τους 30 βαθμούς. Τότε αρχίζει να γίνετε πιο πηχτή.
    Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κουβερτούρα με σοκολάτα ανώτερης ποιότητας (42% κακάο το λιγότερο).
    Προσοχή: Δεν πρέπει να ρίχνουμε νερό στη σοκολάτα. Θα σχηματιστεί ένας πολτός με σβώλους.
    Καλή επιτυχία!

    Την γαρνιτούρα αυτή μας έστειλε η Λίζα Δ., και την ευχαριστούμε πολύ.

    Rating: 4.0. From 98 votes.
    Please wait...

     
     
    Γαρνιτούρες: κάντε κλικ εδώ για να δείτε το μενού.
    No Comments

Αφήστε ένα μήνυμα!

recipes

sintages

Μαγειρεύεις;

Δες τη δική σου συνταγή στη Ματιά!

 
Οι Συνταγές μας στο Google Plus
  κι οι Συνταγές μας στο FaceBook